Barça

Hi ha un precedent

Esperança. El Barça s’aferra a un Anderlecht-Genk que, inicialment, s’havia de repetir per un error del VAR

El clàssic de diumenge passat al Santiago Bernabéu va deixar una de les jugades més polèmiques d’aquesta temporada, el gol fantasma de Lamine Yamal en el minut 28 amb empat a 1 en el marcador. El president del Barça, Joan Laporta, va reaccionar de manera contundent, sol·licitant totes les imatges i àudios de la jugada, i no va descartar demanar la repetició del partit en cas de confirmar-se que va ser un gol legal.

El Barça s’aferra a un precedent molt recent en el futbol europeu, concretament en la lliga belga, en un Anderlecht-Genk que es va disputar el 23 de desembre del 2023 i que va acabar amb triomf local (2-1). Un duel que va aixecar molta polseguera per un gol mal anul·lat, i no corregit pel VAR, al conjunt visitant. El Genk es va sentir tan perjudicat per la decisió arbitral que va decidir portar l’assumpte fins a les últimes conseqüències i demanar la repetició del partit. El 26 de gener del 2024, el consell disciplinari de la federació belga li va donar la raó en primera instància i va ordenar la repetició del matx perquè s’havien aplicat les normes “de forma incorrecta”.

Ara bé, l’Anderlecht va recórrer contra aquesta decisió i va advertir la lliga belga del “perillós precedent” que podia desencadenar una decisió d’aquestes característiques. El 5 de març passat, el Tribunal d’Arbitratge Esportiu de Bèlgica –el que aquí seria el TAD–, finalment, va acceptar el recurs de l’Anderlecht i va decidir que el partit no es repetiria, i els locals es van quedar amb els tres punts. “Els àrbitres no són robots i, com els jugadors, cometen errors”, deia la sentència.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)