El títol de lliga ja treu el cap (8-0)

Tarda festiva per al Barça. Retrobament amb el Johan després de la remuntada europea, golejada contra el Madrid CFF i títol de lliga a tocar. I és que el triomf d’aquesta tarda (8-0) deixa la lliga a tan sols 90 minuts. Si el conjunt blaugrana guanya dissabte a Granada, serà campió. Si no, hauria d’esperar al que faci el Madrid l’endemà. Ara bé, tenint en compte que aquest equip ha guanyat absolutament tots els partits de lliga menys un, que es va empatar a casa contra el Llevant, resulta gairebé impossible pensar que el títol arribarà de forma passiva. A més, el Barça té la final de la copa el 18 de maig i la de la Champions el 25. Dos finals a estudiar i preparar, sobretot la segona. Segellar el títol aviat és l’objectiu de l’equip.

Amb minuts per a les menys habituals –només Patri ha repetit respecte el duel contra el Chelsea–, la versió del Barça no ha a baixat el nivell. És el que té aquesta plantilla i aquesta lliga. La superioritat blaugrana és enorme. I l’equip ha anat per feina. Només arrencar, li han tret sota pals un gol deliciós de taló a Patri (1’). Poc després, la balear ha recuperat una pilota en la pressió i ha connectat amb Pina que, de primeres, ha cedit per a Alexia. La capitana ha obert la llauna i ho ha celebrat amb l’afició (7’). Al quart d’hora, el segon, obra de Mariona amb la col·laboració d’una rival (15’). El Barça s’agradava i feia gaudir. I és que el 3-0 ha estat preciós. Passada de taló d’Alexia per Pina i la de Montcada i Reixac ha definit amb l’exterior i fent una sotana (33’). Encara abans del descans, dos gols. Un de Vicky López (44’) i un altre de Brugts (45’).

La segona part ha començat amb un altre gol, obra de Marta Torrejón, que sempre apareix quan juga per afegir la seva diana. La defensa ha rematat un córner al segon pal (48’). A partir d’aquí, el protagonisme se l’ha endut Paola Ulloa. La portera del Madrid CFF, que ja havia fet alguna aturada en la primera part, s’ha fet un fart d’evitar que la golejada del Barça fos encara més gran. En el tram final, dues defenses han tancat la golejada. Marta ha fet el setè amb un altre remat de cap (86’) i Ona ha fet el vuitè amb l’exterior (90’+2). El públic que ha assistit al Johan Cruyff ha començat a entonar el “campiones”. És qüestió de dies. Un partit. 90 minuts. El culer és feliç amb aquest equip.