Barça

Xavi: “Hem de canviar moltes coses per competir l’any vinent”

Xavi Hernández ha parlat un cop finalitzat l’enfrontament que l’equip que orienta ha perdut (4-2) contra el Girona. Primer ho ha fet a DAZN i després en roda de premsa. Les seves declaracions més destacades.

El partit

“Hem perdut el control del partit per errades flagrants que no poden passar a aquest nivell. N’hem parlat durant tota la temporada, d’enfocar-nos en aquestes errades i ens segueixen passant i aquests nivells ens marquen la diferència. Teníem el partit absolutament controlat, hem tingut el Girona una hora tancat al seu camp i després hem regalat el partit. Això és el resum de la temporada; errades flagrants al darrers i falta d’efectivitat a dalt. perquè al final n’hem tingut per fer l’1-3 o l’1-4 i és un calc dels partits del Madrid i el Girona i així és molt difícil competir. Hem de canviar moltes coses per competir l’any vinent”.

La mentalitat

“És una pena. Ens venim a baix amb qualsevol situació negativa. Son errades puntuals, els hi hem donat tota la confiança per seguir competint però això és molt difícil. Ens falta maduresa també per l’edat de l’equip. Suposo que de les errades aprendrem. Així és pràcticament impossible competir”.

I ara què?

“Hem de seguir. Això és futbol. Desgraciadament ho he viscut moltes vegades. Hem de continuar, seguir amb el projecte. Hem jugat 65 minuts brillants, hem dominat al Girona en tot moment i hem de corregir coses a nivell mental i de competitivitat sinó és impossible competir a aquest nivell. Lluitarem per la segona plaça, la volem”.

Li fa por no acabar segon?

“Ho lluitarem. Volem guanyar els 4 partits que queden, no depenem de nosaltres mateixos, però ho lluitarem”.

Caiguda després de l’empat

“Estic molt trist i decebut. Hem fet un partit brillant fins al 60. És el resum de la temporada; la falta d’efectivitat ens mata, no triem bé i ens falta ser contundents. I després errades flagrants que no corresponen a aquest nivell de jugadors i de club. Les coses negatives pesen, tinc la sensació que regalem els partits. Així és molt difícil competir. Preparem molt bé els partits, els dominem, fem un partidàs i se te’n va perquè el regales tu”.

Quin és pitjor; el partit de Montjuïc o aquest?

“Ets tant superior durant una hora. Tant. Avui ha estat un partit amb domini absolut durant una hora. Si haguéssim fet l’1-3 hagués canviat la pel·lícula i després fem tres errades; dos per refusos que no orientem bé i un altre que és una mala cessió enrere”.

Debat sobre la seva continuïtat?

“No. No n’hi haurà”

Què s’ha de fer per millorar?

“Competir millor. Els 4 partits, contra els rivals que tenim a dalt a la classificació, hem estat superiors. Però al final hem perdut els 4”.

El sentiment del culer

“Soc el primer enfadat. Estic molt emprenyat. Sento l’escut. Fem errades que hem de corregir i minimitzar”.

Immaduresa de l’equip

“La falta d’efectivitat, per exemple, arribem molt fàcil. Situacions de 2 contra 2, de 3 contra 3 i no les resolem bé. És així”.

Eric García

“És un futbolista capaç d’estar a la plantilla del Barça. Per circumstàncies alienes a mi, va anar al Girona.

El Girona

“El felicito. Han fet una temporada històrica, fent un gran futbol”

El seu missatge arriba al vestidor?

“El missatge arriba absolutament. La primera hora tothom ha entès què s’havia de fer. Però aquestes errades de concentració que ens passen factura tota la temporada, hem de minimitzar-los”.

El Real Madrid, campió de lliga

“El Real Madrid és qui més punts ha fet i els felicito”

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Has superat el límit de 5 articles gratuïts d'aquest mes

No sóc subscriptor

Tarifa digital d’El Punt Avui i L’Esportiu

Per
només
48

per un any

Ja sóc subscriptor

Per gaudir dels avantatges has d'activar la teva subscripció facilitant-nos el número de contracte i el NIF o DNI de la subscripció.

Activa la subscripció