Barça

Esports

Mor Ibrahim Babangida, exjugador de l’Eredivisie i germà d’Haruna Babangida, expromesa de la Masia

L’exfutbolista nigerià Ibrahim Babangida va morir ahir, a causa d’un accident de trànsit a Zaria (Nigèria). Tenia 47 anys, i dins del vehicle també hi viatjava el seu germà i exfutbolista Tijani, que es troba a l’hospital en estat crític.

Ibrahim va néixer el 1976 a Kanduna (Nigèria). Mesurava 1,66 m i jugava a la posició d’extrem dret. Va formar-se a l’equip del seu país Bank of the North FC i el 1992 va fitxar per l’Stationery Stores, club amb el qual va guanyar la Lliga de Nigèria. L’any 1993 va ser seleccionat per disputar la Copa del Món sub-17, i també es va proclamar campió, superant a Ghana a la final disputada a l’estadi olímpic de Tòquio (Japó). L’any 1994 va fitxar per un altre equip del seu país i el 1997 va fer el salt a Europa. Durant cinc temporades va jugar a les files del FC Volendam de l’Eredivisie, la màxima categoria dels Països Baixos. Va disputar 51 partits i va marcar 7 gols. Al final de la temporada 2001-2002, a la jove edat de 27 anys, va penjar les botes. El club holandès ha fet un escrit de condol on ha recordat que es tractava d’un jugador alegre, enèrgic i molt ràpid.

A casa nostra, va ser el seu germà, Haruna Babangida qui es va fer més conegut. També era molt baixet i jugava tant d’extrem esquerre com al mig del camp. Després de fer el salt a la lliga holandesa (igual que l’Ibrahim), va causar bona impressió als caçatalents del Barça que el van fitxar per les categories inferiors. El seu bon toc de peu i la seva velocitat el van fer debutar amb el Barça B amb només 15 anys, convertint-se en el jugador més jove en pujar. Però després d’uns anys sent una gran promesa, no va acabar de fer el salt definitiu. Va anar cedit al Terrassa, després al Cadis i finalment venut a l’Olympiakos. El seu gran problema va ser la regularitat.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Has superat el límit de 5 articles gratuïts d'aquest mes

No sóc subscriptor

Tarifa digital d’El Punt Avui i L’Esportiu

Per
només
48

per un any

Ja sóc subscriptor

Per gaudir dels avantatges has d'activar la teva subscripció facilitant-nos el número de contracte i el NIF o DNI de la subscripció.

Activa la subscripció