Barça

Xavi: una lliga, una supercopa i molta canalla

Llegat. Xavi marxa amb dos títols i molts debutants de La Masia a la seva motxilla

Xavi Hernández ho va guanyar absolutament tot com a jugador del Barça i la selecció. 35 títols. Un palmarès envejable. Com a entrenador blaugrana marxa havent guanyat dos títols en dos anys i mig: una supercopa i la lliga de la temporada 2022/23, guanyada amb 10 punts més que el Real Madrid.

En el seu primer any va agafar l’equip en onzena posició el novembre del 2021 i va acabar segon, un subcampionat que en el seu dia va ser molt valorat perquè el context d’aleshores era el que era, però aquesta mateixa segona posició en aquesta última temporada ha estat del tot insuficient. Aquest últim any en blanc ha pesat massa. Xavi marxa amb l’èxit de la lliga del 2023, però amb el deute d’haver tingut més recorregut a Europa. Aquest any s’ha arribat als quarts de la Champions, però les eliminacions contra l’Eintracht i el Manchester United en l’Europa League en les dues primeres temporades li van fer mal. Marxa amb un balanç de 144 partits, 94 victòries, 24 empats i 29 derrotes, en espera del resultat del Barça a Sevilla en el seu últim partit. El seu llegat més preuat: la defensa ferma de La Masia i crear el context idoni per a la irrupció de noms com ara Lamine Yamal, Pau Cubarsí, Fermín, Héctor Fort i Marc Guiu, entre molts altres.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)