Barça

Xavi: “Accepto la decisió del president i en un futur m’agradaria tornar”

Roda de premsa de Xavi Hernández abans del seu últim partit com a entrenador del Barça

“Gràcies a tots, encara que no us ho creieu us trobaré a faltar, visca el Barça!”. Acaba l’era Xavi i així és com s’ha acomiadat de la premsa un cop ha acabat la seva compareixença prèvia al Sevilla-Barça. Hi havia molta expectació per escoltar el tècnic després que ahir el club fes oficial la seva destitució. Marxa sense cap mala paraula, tot agraïments, satisfet per la feina feta i l’aprenentatge assolit, i deixant la porta oberta a un retorn en un futur.

Com estàs?

“Estic bé. Evidentment han estat dies complicats. Estic amb la consciència tranquil·la. Orgullós. Són dos anys i mig a la banqueta, no ha estat fàcil, però podem estar orgullosos de la feina feta. Ho hem donat tot. Hem intentat ser homes de club. Aquest any no s’han assolit els títols que volíem, però l’aprenentatge ha estat molt gran. Estic agraït al club per l’oportunitat donada.”

T’han molestat les formes?

“Ahir vaig estar amb el president. Em va transmetre les seves raons, ell creu que el club necessita un canvi de rumb i jo ho accepto. Ens vam donar la mà, li vaig desitjar molta sort i a partir d’aquí res més. La pròxima temporada aniré al Camp Nou com un aficionat més.”

Entens el canvi d’opinió del president?

“El club ha decidit això, és igual si jo ho entenc o no. Només puc fer que acceptar-ho. Jo fins ahir seguia motivat i creient en aquesta plantilla.”

T’agradaria tornar al Barça en un futur?

“M’agradaria tornar, clar que sí. És el club de la meva vida. He patit però també he disfrutat. M’agrada treballar pel Barça. No em tanco la porta a tornar en un futur.”

Cobraràs l’any de contracte que et faltava?

“No vagis per aquí... El que vaig dir, així serà.”

Quique Sánchez Flores va dir ahir que el Barça maltracta les seves llegendes. Com ho veu vostè?

“Aquesta no és una pregunta per a mi. A mi m’hauria agradat un altre escenari, però no ha pogut ser. Jo estava amb ganes de continuar.”

El divorci s’ha fet més gran pel tema dels fitxatges i l’economia del club?

“Marxo agraït al president i la directiva, no he tingut cap problema amb ningú. M’he adaptat a les circumstàncies que viu el club en tot moment.”

Com ha entomat la plantilla la seva destitució?

“He estat honest amb els jugadors, els he explicat els motius del president i la realitat del que ha passat. La reacció dels jugadors m’han mostrat recolzament en públic i en privat.”

Diu que li agradaria tornar? Com a entrenador o en una altra parcel·la?

“Ara descansaré un temps que ho necessitem, i després ja valorarem quin camí agafem.”

L’han convençut Laporta i Deco amb els arguments?

“Jo he acceptat la decisió i els motius, són ells qui han de donar les explicacions.”

Fa autocrítica?

“No hem competit prou bé com per guanyar títols. Això ha pesat en la decisió. Jo estava planificant la pròxima temporada perquè em veia amb força però no ha pogut ser.”

Què ha après?

“He hagut de prendre decisions molt importants, no em penedeixo de res, he donat el màxim de mi, he treballat amb molt honor.”

Les lesions com la de Gavi tampoc han ajudat aquest any...

“No hem tingut fortuna en aquest sentit, però tampoc pot servir d’excusa. Ho hem tingut a les nostres mans i hem fallat en molts moments.”

L’abraçada amb Rafa Yuste

“Rafa ha estat un home molt especial, ens ha transmès confiança fins a l’últim moment.”

Més sobre un retorn

“Ara mateix necessitem un descans i en un futur decidirem. M’agradaria tornar al club de la meva vida, ja ho he dit abans.”

Com valora la gestió de tot plegat?

“Ells saben la meva opinió, no m’aporta res dir segons què. Marxo tranquil i agraït.”

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)