Barça

Obert per vacances

La temporada de clubs ha acabat, però l’Eurocopa, la copa Amèrica i els Jocs Olímpics marquen un estiu ple de futbol

Disputaran partits una quinzena de blaugrana, que en podrien ser més depenent de la cita de París

Les temporades actualment són d’allò més frenètiques. Competició rere competició. Clubs i seleccions. Una càrrega de partits que a vegades sembla difícil de suportar, per als jugadors i també per als mateixos espectadors, ja que hi ha setmanes en què costa distingir quina jornada de lliga estàs veient aquell dia. I l’estiu del 2024 és un d’aquells que no permet respirar als futbolistes. Eurocopa, copa Amèrica i Jocs Olímpics. Tres cites de qualitat que acabaran d’esprémer els jugadors. En el cas del Barça, fins a quinze futbolistes continuaran jugant a futbol durant les vacances d’estiu.

Encara amb la final de la Champions d’ahir en la retina, les seleccions ja es preparen per a les competicions d’aquest proper mes. En tan sols dues setmanes, el divendres 14 de juny, arrencarà l’Eurocopa d’Alemanya, que s’allargarà fins al 14 de juliol, dia en què es disputarà la gran final a Berlín. Allà, tretze representants del Barça buscaran la glòria del continent. La selecció que tindrà més futbolistes blaugrana serà l’espanyola. A més de Ferran, Pedri i Lamine Yamal, uns habituals des de fa un temps, aquest any s’hi han afegit dues de les sensacions de la temporada. Dues de les bones notícies d’un curs complicat. Es tracta de Pau Cubarsí, que ja va debutar en l’anterior aturada de seleccions, i de Fermín López, que s’ha guanyat fer el salt de la sub-21 a l’absoluta després de brillar en el tram final de competició. Cinc futbolistes que ahir ja van incorporar-se a Las Rozas a les ordres de Luis de la Fuente.

A Alemanya, però, hi haurà vuit jugadors més del Barça. Ter Stegen i Gündogan actuaran com a amfitrions. Kounde hi serà amb França, Lewandowski amb Polònia, Christensen amb Dinamarca i els Joaos buscaran èxit amb Portugal i Robert Martínez. També hi serà Frenkie de Jong, que encara està recuperant-se de la lesió al turmell que va fer-se al Bernabéu ara fa un mes i mig. Malgrat tot, Països Baixos i Ronald Koeman compten amb ell i l’esperen amb candeletes. Tots tretze futbolistes del Barça, a més, tenen moltes opcions d’allargar la seva estada a terres alemanyes. La fase de grups conclou el 26 de juny, però Alemanya, Espanya i Portugal són força favorites en els seus grups. Kounde, Lewandowski i Frenkie de Jong competeixen en el mateix grup, el D. Per tant, algú farà les maletes abans de la fase final. La Dinamarca de Christensen també té opcions de passar.

Una setmana després del tret de sortida de l’Eurocopa, el 20 de juny, arrencarà la copa Amèrica. Els Estats Units serà la seu d’una competició que defensa la campiona del món, l’Argentina, que va alçar-se com a reina del continent ara fa tres estius després de derrotar el Brasil en la final. Precisament, la canarinha és una de les seleccions que intentarà treure la corona a l’albiceleste. Raphinha, que ha tancat un bon curs al Barça, és el representant blaugrana. No serà l’únic del torneig, ja que Araujo, que ha descansat en els darrers partits de la temporada, serà un dels líders de la selecció de l’Uruguai.

L’asterisc dels Jocs

Aquest estiu, però, és una època especial per la celebració dels Jocs Olímpics. La gran cita de l’esport té lloc a París a finals d’estiu i el futbol també hi té el seu paper. Del 24 de juliol i fins al 9 d’agost –una setmana després arrencarà la lliga–, diverses seleccions lluitaran per penjar-se l’or olímpic. I aquí entra en joc una de les preocupacions del Barça. El club fa temps que té clar que no vol que es repeteixi un cas Pedri. El canari va jugar més de 70 partits en el seu primer any a Barcelona després d’encadenar Eurocopa i Jocs en un mateix estiu. Cubarsí, Lamine Yamal i Fermín són tres jugadors seleccionables per a París, però la voluntat del Barça és que no s’hagin de multiplicar. Hi ha altres futbolistes que ja han debutat amb el primer equip que també podrien ser cridats per a la cita olímpica, com Héctor Fort o Marc Guiu, si bé encara juguen en seleccions inferiors.

A París, per cert, també hi haurà una àmplia representació de jugadores del Barça. Espanya va certificar el bitllet per a París al febrer i això obre les portes a Cata, Paredes, Ona Batlle, Jana, Alexia, Aitana, Vicky López, Paralluelo i Bruna Vilamala, citada ahir per substituir Aitana. També Mariona, si bé llavors ja s’haurà desvinculat del club blaugrana, amb qui acaba contracte. Totes elles buscaran un nou èxit després de proclamar-se campiones del mundial i de la Nations League en els darrers mesos. Les espanyoles competiran amb onze seleccions més, però sense jugadores del Barça.

Estiu frenètic. Estiu de futbol.

Pau Cubarsí Espanya
Eurocopa i seleccionable per als Jocs
Pedri Espanya
Eurocopa
Fermín Espanya
Eurocopa i seleccionable per als Jocs
Ferran Espanya
Eurocopa
Lamine Yamal Espanya
Eurocopa i seleccionable per als Jocs
Christensen Dinamarca
Eurocopa
Ter Stegen Alemanya
Eurocopa
Gündogan Alemanya
Eurocopa
Cancelo Portugal
Eurocopa
João Félix Portugal
Eurocopa
Kounde França
Eurocopa
Lewandowski Polònia
Eurocopa
De Jong Països Baixos
Eurocopa
Raphinha Brasil
Copa Amèrica
Araujo Uruguai
Copa Amèrica
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)