Barça

Guardiola tanca la porta a un possible retorn al Barça

El tècnic de Santpedor ha analitzat l’actualitat durant el Legends Trophy al Golf Empordà

L’entrenador del Manchester City, Pep Guardiola, ha assegurat aquest dilluns que la porta a tornar al Barcelona “està tancada” perquè “ja som grans” i ha admès que la banqueta blaugrana és “una de les més complicades, sens dubte”, ja que “l’escrutini és instantani”. “Allà és tot més tranquil i aquí és tot més difícil”, ha dit comparant la seva experiència a Alemanya i Anglaterra amb la seva etapa al Camp Nou.

Guardiola ha atès els mitjans de comunicació al Golf Empordà, seu del Legends Trophy: un torneig solidari apadrinat per ell mateix que recull fons per a la Fundació Guardiola Sala i que en aquesta edició compta amb exfutbolistes com Gabriel Batistuta, Txiki Begiristain, Ronald de Boer, Ruud Gullit, Michel Platini o Bernd Schuster entre d’altres.

També ha estat preguntat per si les comparacions entre Xavi Hernández i ell mateix podrien haver perjudicat el tècnic egarenc i ha reivindicat que el que hagi pogut passar no és culpa seva perquè fa més de deu anys que és “fora” de l’òrbita blaugrana. Ha dit que no és “sospitós de res en aquest sentit”.

El tècnic del City ha desitjat el millor a Xavi, que “segur que trobarà el seu ’challenge’”, i a Hansi Flick, “una persona extraordinària” pel que han coincidit. “El que va fer amb el Bayern va ser extraordinari, sobretot l’any que ho va guanyar tot, i té experiència internacional amb la selecció alemanya”, ha afirmat Guardiola. “Sempre que vas a un club nou necessites ajuda. No importa on i al Barça especialment”, ha dit abans de demanar un “suport total” per al tècnic alemany. Ha demanat paciència i que se li doni temps perquè “les lligues no es guanyen al setembre o octubre”.

A més, ha remarcat que “el Barça té una molt bona plantilla, amb futbolistes amb molt de talent, molt joves, però també molt experimentats en certes posicions”. Sobre els joves com Lamine Yamal o Pau Cubarsí, “tan joves”, ha parlat d’”una sorpresa” i “una demostració una altra vegada que el planter mai no et falla” i sobretot ha argumentat que han tingut “un impacte molt gran”. “Abans els joves acompanyaven els jugadors més fets i aquests no acompanyen. aquests són decisius i és una gran sort. Cal donar-los temps i paciència, envoltar-los bé i protegir-los. Amb la qualitat que tenen ells faran la resta”, ha assegurat.

En clau mercat, Guardiola no ha donat cap pista sobre el futur de Joao Cancelo, cedit aquesta temporada al Barça des de Manchester, i sobre Bernardo Silva ha apuntatr que “s’ha parlat molt durant anys, però ningú ha trucat al City i és una pregunta per al director esportiu del Barça. Tan de bo es quedi perquè és un jugador fonamental, una joia de jugador i com a persona”.

També ha emfatitzat que el Madrid “sempre” és un equip “molt fort”, amb o sense Kylian Mbappé, i “el rival a batre en la Champions i el favorit número u abans de començar”, però ha admès que amb el fitxatge del futbolista francès guanya “un jugador amb molt de talent”.

Guardiola ha felicitat el Girona per una temporada “extraordinària” i ha reconegut que li agradaria creuar-se amb l’equip de Míchel Sánchez a quarts de final o semifinals de la Lliga de Campions i ha situat la selecció espanyola com a favorita en l’Eurocopa, amb “una generació molt bona” i amb Alemanya i Anglaterra.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)