Barça

Márquez continua al Barça Atlètic

Barça. El tècnic mexicà ha renovat fins al 30 de juny del 2025 i afrontarà la seva tercera temporada al capdavant del filial

La incertesa al voltant del futur de Rafa Márquez a la banqueta del Barça Atlètic ha durat ben poc. Dos dies després de la decepció en la final del play-off d’ascens a segona divisió contra el Còrdova, el club blaugrana va anunciar la renovació del seu contracte per un any més, fins al 30 de juny del 2025. D’aquesta manera, el mexicà completarà una tercera temporada al capdavant del filial, amb què ha fet un treball excel·lent.

Márquez, jugador del primer equip blaugrana entre els anys 2003 i 2010, va encetar la seva carrera com a entrenador l’estiu del 2022 fent-se càrrec del filial. En la primera temporada a la banqueta del Barça Atlètic va fer un gran curs, que va acabar amb la classificació per al play-off d’ascens. En les semifinals, però, l’equip va caure contra el Real Madrid Castilla. En la segona temporada del mexicà, s’ha fet un salt endavant. Amb l’equip més jove de la primera federació –poc més de 19 anys de mitjana–, han tornat a competir de tu a tu contra rivals molt més experimentats. I no només això, sinó que han arribat a la final de la promoció d’ascens, en què, després de l’1-1 de l’anada contra el Còrdova, van caure diumenge al Nuevo Arcángel (2-1), posant així el punt final al somni de pujar a segona divisió, tot i que no era l’objectiu principal. Això, però, no taca la bona feina feta. El tècnic blaugrana ha fet jugar el seu equip amb el característic ADN Barça malgrat les dificultats per treballar amb un mateix bloc.

El seu bon paper al Barça Atlètic havia fet que en els últims dies el seu nom comencés a sonar amb força per ocupar altres banquetes, com ara l’Oviedo de segona divisió. També havia estat a les travesses per fer el salt al primer equip del Barça, abans que es fes oficial l’arribada de Hansi Flick.

Fins ara, Rafa Márquez ha dirigit 82 partits en dues temporades al Barça Atlètic, amb un balanç de 40 victòries, 21 empats i 21 derrotes. La desfeta de Còrdova no ha tapat la seva espectacular feina formant i forjant els futbolistes que han de ser el futur de can Barça.

RAFA MÁRQUEZ

82
partits
ha dirigit en dues temporades al filial, amb 40 victòries, 21 empats i 21 derrotes.

MÈRITS

Ha portat l’equip, en les dues temporades, a la promoció d’ascens a segona
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)