Barça

Canvi d’escenari

Ronald Araujo. El central uruguaià, que no es descartava que acabés sortint aquest estiu, haurà de passar per la sala d’operacions i estarà quatre mesos de baixa

Tot ha canviat respecte de Ronald Araujo i el Barça després de la participació del central en la copa Amèrica. I és que si abans de l’inici de la competició amb l’Uruguai no es descartava que acabés sortint del club blaugrana aquest estiu, aquesta possibilitat queda suprimida perquè està lesionat i estarà de baixa fins al desembre. Amb contracte fins al 30 de juny del 2026, Araujo ha tingut diverses propostes sobre la taula que, afegides a la difícil situació econòmica de l’entitat culer, que el limiten a l’hora de maniobrar en el mercat, obrien la via del possible traspàs. Ni el jugador va desmentir-ho quan, concentrat amb la charrúa per al torneig, li van demanar si continuaria en el Barça. “Ara estic centrat al cent per cent amb Uruguai i enfocat a la copa Amèrica”, va limitar-se a dir.

En el torneig, però, un infortuni se li va posar en el camí. Durant els quarts de final contra el Brasil, el passat 7 de juliol, va trencar-se, una lesió que ha acabat sent més greu del que en un moment s’entreveia. I és que ahir, amb la copa Amèrica finalitzada i en la qual la selecció celeste ha acabat tercera, el futbolista va arribar a la ciutat esportiva Joan Gamper, on va ser examinat, amb un pèssim diagnòstic: lesió al tendó de l’isquiotibial de la cuixa dreta que l’obliga a passar per la sala d’operacions. Ho farà en els pròxims dies a Turku (Finlàndia) en una intervenció que anirà a càrrec del doctor Lasse Lempainen, el mateix que ja va operar-lo fa dos anys d’una avulsió del tendó de l’adductor llarg de la cuixa dreta. El metge també ha intervingut Ansu Fati, Ousmane Dembélé, Alejandro Balde i Sergi Roberto.

D’aquesta manera, l’escenari és diferent. Araujo no marxarà aquest estiu perquè ningú no s’interessarà per un futbolista que estarà quatre mesos fora dels terrenys de joc. El club confia ara a intentar arribar a un acord perquè renovi el seu contracte, que expira al 2026. Primer, perquè considera al central algú capital per al projecte, i després perquè si no amplia la vinculació durant la pròxima temporada arribarà a l’estiu següent amb només un any de contracte, cosa que provocaria que les hipotètiques ofertes que arribessin per ell serien més baixes.

En el pla esportiu, la lesió també implica un revés important per a Hansi Flick, que no podrà disposar del defensa fins que no hagi passat un terç de la temporada. D’aquesta manera, ara mateix el tècnic alemany disposa per a la posició d’Andreas Christensen, Iñigo Martínez, Jules Kounde, Pau Cubarsí i Eric García. Els dos darrers estan concentrats amb la selecció estatal olímpica i si transcendeixen en els Jocs de París tornarien a partir del 9 d’agost, dia en què es disputa la final; la lliga començarà el 16 d’agost.

Laporta sobre Nico Williams: “Respectem molt l’Athletic”

El president del Barça va declarar ahir com a testimoni en la instrucció del cas Albert Ramos, després que el tennista interposés una denúncia per presumpta estafa contra Joan Oliver, màxim accionista del desaparegut CF Reus Deportiu. A la sortida dels jutjats, el màxim mandatari blaugrana va referir-se al possible fitxatge de Nico Williams. “Respectem molt l’Athletic”, va manifestar Laporta, que recentment va reconèixer que el jugador li agradava i que el club podia afrontar-ne el traspàs.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)