Barça

Dani Olmo ja és una realitat

Barça. El terrassenc va passar ahir la revisió mèdica amb el club blaugrana, que avui ja podria fer oficial el seu fitxatge i anunciar la presentació després d’arribar a un acord amb el Leipzig

El fitxatge de Dani Olmo pel Barça ja és una realitat. Només falta que el club blaugrana ho faci oficial en les pròximes hores. El terrassenc de 26 anys es va sotmetre ahir a la pertinent revisió mèdica. Va passar primer per l’hospital de Barcelona i, després, a mig matí, va anar a la ciutat esportiva Joan Gamper per fer-se més proves. Totes, superades satisfactòriament. El club blaugrana i Dani Olmo uniran els seus camins per les pròximes 6 temporades, fins al 30 de juny del 2030. Per fer-se amb els seus serveis, el Barça ha pactat amb el Leipzig, el club d’origen del futbolista, un traspàs que s’enfila fins als 55 milions fixos, a més d’uns 7 en variables que permetran arribar als 60 milions que va exigir, com a mínim, el club alemany per obrir la porta al seu jugador estrella. Tot apunta, que aquest divendres serà presentat de manera oficial.

Hores frenètiques

El fitxatge de Dani Olmo es va començar a accelerar dimarts, quan Deco va viatjar fins a Leipzig amb l’objectiu de tancar definitivament el traspàs. El director esportiu del Barça es va reunir amb Dani Olmo, el pare del jugador i els seus dos agents, Andy Bara i Juanma López. Després d’aquesta trobada, Deco i Andy Bara es van desplaçar fins al Red Bull Arena per reunir-se amb els dirigents del Leipzig a la recerca de l’acord definitiu. Una hora més tard, van sortir de l’estadi amb els deures fets. Objectiu acomplert i cap a Barcelona. Aquella mateixa tarda van viatjar en un vol privat per aterrar a la nit a l’aeroport del Prat.

Abans de firmar un contracte, cal passar sempre l’habitual revisió mèdica. I això és el que va fer ahir el terrassenc, en un matí intens de proves en el qual ja va poder conèixer els seus nous companys d’equip. L’expedició blaugrana va aterrar ahir al migdia a Barcelona després d’una gira de 10 dies per terres nord-americanes, on han disputat tres amistosos, contra el Manchester City, el Madrid i el Milan. De l’aeroport se’n van anar directament a la ciutat esportiva, on Flick va dirigir una sessió de recuperació abans de donar dos dies de descans a tots els jugadors. Serà dissabte quan tornin a exercitar-se, amb una doble sessió. Uns entrenaments en què ja està previst que participi Dani Olmo.

La intenció del club és que el de Terrassa iniciï aquesta nova etapa com a blaugrana en el Gamper, que es disputarà dilluns, 12 d’agost, a Montjuïc contra el Mònaco. Cinc dies després, el dissabte 17 a les 21.30 h, el Barça s’estrenarà en la lliga contra el València a Mestalla.

Olmo torna a casa

L’egarenc va abandonar la Masia el 2014, amb 16 anys, en direcció a Zagreb a la recerca de més minuts i oportunitats. Allà hi va estar sis temporades, en les quals va conquerir cinc vegades la lliga croata (2015, 2016, 2018, 2019 i 2020), a més de tres copes (2015, 2016 i 2018) i una supercopa (2019). D’allà va anar a Alemanya, on ha guanyat dues copes (2022 i 2023) i una supercopa (2023) amb el Leipzig, equip el qual ha militat en les últimes cinc campanyes.

El seu fitxatge era un dels objectius de l’àrea esportiva des del començament de l’estiu, i la complicitat del futbolista ha estat decisiva per avançar en les negociacions. Després que el Barça madurés molt la seva incorporació, Hansi Flick ja pot comptar en la seva plantilla amb un atacant molt polivalent que pot jugar en diverses posicions, fins i tot al mig del camp. El futbolista català torna al Barça en un dels seus moments àlgids, havent-se proclamat campió de l’Eurocopa amb la selecció espanyola amb un paper molt protagonista. El seu retorn a can Barça deu anys després ja és tota una realitat, a falta d’oficialitzar-se.

LES XIFRES

L’operació es tancarà per una quantitat fixa de 55 milions més 7 en variables

CONTRACTE

DORSAL

Firmarà per a les pròximes 6 temporades, fins al 30 de juny del 2030
Lluirà a l’esquena el número 20, un dorsal que ha deixat lliure Sergi Roberto
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)