Barça

El somni de Dani Olmo

L’egarenc està en un núvol amb el seu retorn al Barça, una dècada després; en edat juvenil va marxar al Dinamo Zagreb i posteriorment al Leipzig, d’on procedeix

El futbolista, de 26 anys i en plena maduresa futbolística, només pensa a guanyar de culer

Dani Olmo ha tancat el cercle. Quan fa una setmana de l’anunci del seu fitxatge pel Barça, l’egarenc destil·la felicitat amb el seu retorn i viu un somni. No se n’amaga. Somni és la paraula que més esmenta en els darrers dies. “És un somni”, repeteix. Ja ho va dir dilluns, en el Joan Gamper, en què va fer la posada en escena davant l’afició al Lluís Companys, vestit de curt –tot i no jugar encara– i amb un parlament. I, també, ahir, en una entrevista als mitjans del club barcelonista. “Tornar al Barça era un somni”, va reiterar.

I és que, deu anys després, defensarà una altra vegada els colors blaugrana. L’atacant va aterrar al futbol de base culer amb 9 anys procedent de l’Espanyol quan era aleví, i en va marxar amb 16, un cop acabada l’etapa de cadet, rumb a Croàcia. Allà es va enrolar al Dinamo Zagreb, on va passar cinc anys i mig, per acabar anant a Alemanya i fitxar pel Leipzig, on ha estat els últims quatre anys i mig. “Sempre he tingut al cap l’objectiu de tornar al Barça”, va asseverar. “El Barça és casa meva; tinc la família i els meus amics a prop i tornar sempre és especial”, va assegurar el futbolista, de 26 anys, que ja només pensa a guanyar de culer. “Soc ambiciós i vull guanyar sempre, no vull perdre ni a les bales”, va dir. “Tenim un equipàs i espero viure moltes alegries”, va continuar Olmo. “La tornada a l’Spotify Camp Nou és una motivació. Només he tingut l’oportunitat de jugar-hi una vegada, però ara tindré l’oportunitat de trepitjar el nou estadi. Espero viure moltes alegries. És un somni també fer-ho”, va indicar el jugador, que coneix molts dels seus nous companys del seu passat pas al Barça i també de la selecció espanyola. “Poder jugar amb ells al club tot ho fa més fàcil”, va assegurar. “A alguns els coneixia de la Masia i ara compartir-hi vestidor del primer equip és un somni”, va continuar. “Tant de bo pugui viure moment històrics amb aquesta samarreta, seria un somni”, hi va insistir Olmo.

El de Terrassa, que s’ha fet gran a fora, està, doncs, en un núvol, “En marxar lluny, evoluciones i millores en un altre món. Al final, però, jo vaig créixer a la Masia i en tinc els valors, conec el futbol i la casa, però també vaig aprendre moltes coses en el meu pas per Croàcia i Alemanya”, va expressar el jugador. “Anar a Croàcia va ser canvi; estava convençut de la decisió”, va manifestar. “Un idioma nou, gairebé ni parlava anglès... vaig créixer molt. El Dinamo és com casa meva també. Sempre que puc vaig a visitar-los i tinc molts bons records de Zagreb. Allà em vaig acabar de formar”, va revelar Olmo, que va debutar al Dinamo Zagreb amb 16 anys. Després, va aterrar al Leipzig. “Jugar a la Bundesliga em va fer millor futbolista. Gràcies a aquella experiència he pogut jugar a la Champions i també anar amb la selecció espanyola, en què he pogut jugar eurocopes i mundials i guanyar la Nations League i l’Eurocopa”, va expressar.

Amb el pas dels anys, Olmo ha guanyat versatilitat, cosa que el fa ser una peça interessant en pràcticament qualsevol posició de mig del camp en endavant. “Quan era petit jo jugava de 9, era la meva posició, però a mesura que van anar passant els anys, vaig anar jugant tant d’extrem com al mig del camp”, va explicar. “Em comencen a moure d’infantil. Els dos anys d’aleví jugo de 9. I a l’infantil, ja començo a jugar a la banda. A cadet anava a la selecció catalana i a l’espanyola i anava d’extrem. Després, a Croàcia, em van posar al mig del camp”, va continuar. “La meva posició és la de mitjapunta, però em puc adaptar a moltes posicions. Jugui on jugui intentaré donar al màxim”, va resumir. Hansi Flick en valora la polivalència, i també el nivell: “El conec de la Bundesliga. És un jugador que necessitem a l’últim terç. Pot fer gols i marcar la diferència”, va declarar l’alemany.

Olmo està cridat a ser un futbolista capital. Ara, l’espera el debut. Podria ser demà (21.30 h) a Mestalla contra el València, però això dependrà que pugui entrar a la convocatòria, ja que encara no està inscrit a LaLiga.

EL PROTAGONISTA

Sempre he tingut al cap l’objectiu de tornar al Barça. Tornar-hi era un somni. És casa meva i sempre és especial

HANSI FLICK

Em puc adaptar a moltes posicions. Jugui on jugui intentaré donar al màxim
Dani Olmo
JUGADOR DEL BARÇA
Soc ambiciós i vull guanyar sempre, no vull perdre ni a les bales. Tenim un equipàs i espero viure moltes alegries
El tècnic, que el coneix de la Bundesliga, li té previst un paper capital en l’equip
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)