Barça

A la recerca d’un extrem esquerre

Mercat. Chiesa, Coman i Leão són les opcions sobre la taula per reforçar la posició després del no de Nico

El Barça espera que les sortides permetin alguna cosa més que inscriure Dani Olmo. El club té entre cella i cella reforçar l’extrem esquerre, i treballa amb diverses opcions sobre la taula després de rebre el no de Nico Williams i descartar la seva incorporació. Tot i la negativa del jugador de l’Athletic, la direcció esportiva i l’equip tècnic mantenen la clara intenció de sumar un futbolista que pugui ser diferencial a la banda esquerra. Són tres les opcions que té ara mateix Deco sobre la taula. Segurament no les úniques, però sí les que sembla que agraden més al club i que tenen més possibilitats. Són Federico Chiesa, Rafa Leão i Coman.

Chiesa és jugador del Juventus. Sembla l’opció més factible de totes tres ara mateix. L’italià viu apartat de l’equip perquè Thiago Motta no compta amb ell. Això, sumat al fet que li queda un any de contracte i no volia renovar, fa que pugui ser relativament senzill arribar a un acord amb l’equip torinès per al seu traspàs. Costaria entre 10 i 15 milions d’euros. A més, sembla que el futbolista estaria disposat a fer un esforç econòmic en el salari per arribar a Barcelona.

També a Itàlia, els blaugrana tenen la mirada posada en Rafa Leão. Seria el somni de Laporta, el jugador que més agrada al president, però també el més difícil. El portuguès té contracte amb el Milan fins al 2028 i una clàusula de 175 milions d’euros. Si l’equip rossonero no es mostra disposat a negociar, és impossible que el Barça pugui fer front al fitxatge. A més, el sou de Leão no seria precisament baix, i això complicaria la inscripció.

La darrera de les tres opcions per a l’extrem esquerre és Kingsley Coman. El jugador del Bayern podria sortir cedit en aquest mercat d’estiu, ja que Kompany té molts efectius en la plantilla en aquesta demarcació. El Barça seria una destinació interessant per al jugador, que va coincidir amb Flick a Múnic, sent important. Tot i això, l’alt sou del francès podria ser un problema per a la seva inscripció.

Deco i Flick esperen millorar l’equip incorporant un jugador per a aquesta posició en el que queda de mercat. Els perfils coincideixen. Com Nico, tots tres són extrems esquerres dretans, que juguen a cama canviada i són molt verticals, amb la capacitat de superar rivals en l’un contra un. Un model que ara mateix no existeix en la plantilla. Olmo hi pot actuar, però és un jugador de més volum de joc interior que per fora. Raphinha ho està fent, amb l’amenaça a l’espai com a característica. Ansu Fati és l’extrem més natural, però la seva lesió en pretemporada ha deixat encara més enlaire la seva continuïtat. Si pot, el Barça fitxarà un extrem.

Ansu Fati, opció de casa amb el futur incert

Ansu Fati continua formant part de la plantilla del Barça i és l’únic extrem esquerre natural, d’un perfil similar al que es busca. Ara bé, la seva lesió li ha impedit fer la pretemporada i tenir l’oportunitat de guanyar-se la confiança de Flick. Semblava que l’alemany estava satisfet amb el nivell d’Ansu en els primers entrenaments, però les seves darreres temporades ofereixen ben poques garanties. De fet, no es pot descartar que en aquesta recta final de mercat el jugador pugui sortir cedit.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)