Barça

Una festa completa

Trofeu Joan Gamper. Les blaugrana s’enfrontaran al Milan (20 h / TV3) amb totes les internacionals ja disponibles en el tercer test de preparació

El nou Barça de Pere Romeu es retrobarà avui amb la seva afició en el primer partit a porta oberta a casa. Serà aquest vespre (20 h, per TV3), quan el Barça femení s’enfrontarà al Milan en la quarta edició del trofeu Joan Gamper a l’estadi Johan Cruyff. Aquesta és una de les cites més especials i esperades per tots els culers, que podran veure en acció totes les incorporacions d’aquest estiu, a més de gaudir, prèviament, de la presentació oficial del primer equip. S’inicia una temporada il·lusionant amb Pere Romeu al capdavant, que té el repte de defensar els quatre títols que es van aconseguir el curs passat amb Jonatan Giráldez a la banqueta i continuar fent història. L’ambició d’aquest equip no cessa.

A diferència de l’any passat, avui la festa serà completa. I és que totes les jugadores que formen part de la plantilla seran al temple blaugrana. Les vuit futbolistes que van disputar els Jocs Olímpics de París amb la selecció espanyola –Aitana Bonmatí, Alèxia Putellas, Patri Guijarro, Cata Coll, Irene Paredes, Ona Batlle, Salma Paralluelo i Vicky López– es van incorporar dimarts a la disciplina de l’equip després de deu dies de vacances. No està previst, però, que participin en el partit. Sí que ho podrien fer les tres cares noves d’aquest curs, Ewa Pajor, Kika Nazareth i Ellie Roebuck.

La jornada s’iniciarà a les 18.30 h, quan s’obriran les portes del Johan Cruyff per començar a escalfar l’ambient. A partir d’aquest moment, l’afició podrà gaudir de diferents jocs i sorpreses que inclouran l’actuació d’un DJ i una pluja de samarretes per al públic assistent, entre d’altres. Ginestà serà el grup convidat, que cantarà l’himne del Barça a la prèvia, i a la mitja part tornarà a actuar cantant un tema seu.

Un dels moments més esperats de la festa serà la presentació de la plantilla i del cos tècnic davant l’afició. A partir de les 19 h, les jugadores sortiran una per una a la gespa per saludar els aficionats, amb l’atractiu aquest any de la presència del nou entrenador i dels recents fitxatges.

Seguidament, serà el torn per a la disputa del tercer amistós de pretemporada. Després de les contundents victòries contra el Hoffenheim (1-5) i el Montpeller (5-0), les blaugrana intentaran regalar un altre triomf a l’afició contra el Milan, que debutarà com a convidat en aquest trofeu d’estiu.

En les tres edicions anteriors, el trofeu s’ha quedat a casa. La primera va ser el 2021, contra la Juventus (6-0), en el que va ser l’estrena de Jonatan Giráldez a casa. També d’Irene Paredes, que va debutar amb un gol. El 2022, el Barça va atropellar el Montpeller (6-0), i l’any passat, sense les campiones del món i de nou contra la Juventus, van tornar a golejar (5-0). Aquest any, a més, el trofeu tindrà un significat especial, ja que el club celebrarà el 125è aniversari. Per això, les jugadores lluiran a la màniga dreta el logotip que s’ha creat per commemorar l’any de creació del club.

Després d’aquesta festa del Gamper, per a la qual encara hi ha entrades disponibles, el Barça farà una petita gira als Estats Units del 25 d’agost a l’1 de setembre. Allà s’enfrontaran al Bay FC i al Dallas Trinity FC. Serà el 8 de setembre quan el conjunt blaugrana començarà a defensar el títol de lliga contra el Deportivo al Johan Cruyff.

Vicky i Martina, ‘fitxatges’

El club va anunciar que Vicky López i Martina Fernández formaran part enguany del primer equip a les ordres de Pere Romeu. D’altra banda, Alba Caño i Judit Pujols seran les jugadores que assumiran el rol a cavall del filial i el primer equip.

PRETEMPORADA

Les culers sumen dos triomfs: contra el Hoffenheim (1-5) i contra el Montpeller (5-0)

CARES NOVES

S’espera que Ewa Pajor, Kika Nazareth i Ellie Roebuck tinguin minuts
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)