Barça

Sense ‘fair play’, res a fer

Barça. La delicada situació econòmica deixa el club blaugrana sense marge de maniobra per poder afrontar alguna incorporació més

El mercat de fitxatges tanca aquesta nit i, a hores d’ara, és altament improbable que el Barça executi alguna operació, tant pel que fa a les entrades com a les sortides. Acostumen a ser unes darreres 24 hores d’allò més frenètiques, però enguany no hi haurà cap més moviment, llevat que es produeixi un miracle.

El club blaugrana està lligat de mans i peus per la delicada situació econòmica, que no li permet operar amb normalitat. A principis d’estiu hi havia molt d’optimisme per tornar a la norma 1:1, però la realitat el 30 d’agost és una de molt diferent. No només no s’ha assolit aquest objectiu i, per tant el club haurà d’esperar a una altra finestra per estar en igualtat de condicions que la resta de clubs, sinó que també continua excedit en el fair play, malgrat les nombroses baixes que s’han produït en els darrers dies. Amb aquest panorama, el Barça depèn d’altres operacions, com la sortida d’Eric Garcia, l’acord amb Nike o l’opció d’avalar, que permetrien fer un últim esforç. Opcions que és molt poc probable que es facin efectives en les darreres 24 hores. Si és així, no hi haurà més fitxatges. La plantilla per al curs 2024/25 serà la que hi ha ara.

De fet, després de la inscripció de Dani Olmo, per la qual es van haver de fer malabarismes perquè fos una realitat, el club ja donava pràcticament per tancat el mercat. Però la greu lesió que es va fer Marc Bernal en el partit contra el Rayo ho va trastocar tot. Aleshores, la direcció esportiva es va llançar a buscar un futbolista que pogués suplir la baixa del jugador nascut a Berga. L’escollit va ser Stefan Bajcetic, un jove migcampista del Liverpool. La idea era que vingués en qualitat de cedit, però tot depenia d’uns últims moviments que permetessin al Barça fer-li un lloc en el límit salarial. Bajcetic ha preferit no arriscar-se i se n’ha anat al Salzburg, equip amb el qual ja tenia un principi d’acord abans que el club culer li fes la proposta. Una operació fallida que torna a deixar en evidència els greus problemes econòmics del club, que no té cap marge de maniobra.

Una de les grans vies que havien de permetre desencallar tota aquesta situació era l’acord de renovació amb Nike, però la firma definitiva no arribarà a temps. Els temps de la negociació no van al mateix ritme que el del tancament del mercat. També han descartat la possibilitat d’avalar, una fórmula a la qual van recórrer fa dos estius per poder inscriure Jules Kounde.

Possible sortida d’Eric

Ara mateix l’única possibilitat real perquè es pugui fer algun moviment d’última hora depèn de la sortida d’algun futbolista que alliberi espai salarial. Eric Garcia és el jugador que té més possibilitats de sortir –el Girona l’espera–, però la lesió de Bernal ha complicat encara més les coses. Hi ha falta d’efectius a la primera plantilla, castigada per les lesions, i Hansi Flick no vol perdre ningú més. El tècnic alemany només compta amb Casadó per al mig centre i, precisament, Eric és una altra alternativa. De fet, en els minuts que va tenir contra el València i l’Athletic va jugar de pivot defensiu. La seva marxa, doncs, debilitaria la plantilla blaugrana, ja que és un futbolista molt polivalent. Pot actuar de central, de lateral o pivot.

POC PROBABLE

L’acord amb Nike, un aval o la sortida d’algun jugador, les últimes bales

ERIC GARCIA

El Girona l’espera amb els braços oberts, però és molt difícil que marxi del Barça
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Graham Hansen agafa el relleu

SANT JOAN DESPÍ
 

Araujo afronta el següent pas

BARCELONA
 

Lewy, culer centenari

barcelona
 

El Barça guanya el primer partit al Johan, contra la Real (3-1)

SANT JOAN DESPÍ
 

Araujo continua amb la recuperació ja a la Ciutat Esportiva

barcelona
 
Pau Víctor
JUGADOR DEL BARÇA

“Per a mi, tenir un analista ha estat fonamental”

SANT JOAN DESPÍ
 

Cap a la recuperació

barcelona
 

Gavi, el retorn més esperat

barcelona
 

El primer al Johan

barcelona