Barça

Buscant un inici idíl·lic

El Barça vol la quarta victòria avui per arribar a la convocatòria de seleccions sumant els dotze punts disputats

És el primer partit amb la plantilla definitiva després de tancar-se el mercat a la mitjanit

Després de caure en el Gamper per 0 a 3 contra el Mònaco, malgrat ser pretemporada, era difícil d’imaginar que en menys de tres setmanes el Barça hauria tingut un inici de lliga immaculat i estaria en disposició de tancar el primer tram de lliga en una situació ideal. L’equip rep avui el Valladolid (17 h) amb l’oportunitat de fer el ple de punts, 12 de 12. És líder en solitari i, a més, ha vist com els dos rivals directes pel títol, que s’han reforçat molt i millor, han relliscat dues vegades en tres jornades.

El panorama sobre la gespa és difícilment millorable, sobretot tenint en compte les dificultats econòmiques del club que han limitat molt el mercat de fitxatges. A més, a això s’hi sumen un seguit de baixes de jugadors cridats a ser importants. Però Flick no vol excuses, sembla que ho ha transmès clarament als futbolistes i que aquests s’ho han aplicat. Tant els més joves com els referents de l’equip han fet un pas endavant aquestes primeres setmanes i la recompensa són els nou punts.

El d’aquesta tarda serà el primer partit ja amb la plantilla definitiva, amb els jugadors que, com a mínim fins al gener, competiran com a futbolistes del Barça. El mercat ha tancat, ho va fer la mitjanit passada, sense cap moviment. Tampoc sortides. L’única opció passava per la marxa d’Eric al Girona, però les lesions de Christensen i Bernal el converteixen en una peça necessària per Flick. El mateix tècnic va confirmar que es quedava i podria, fins i tot, ser titular avui. Ho serà ell o Casadó. L’entrenador va deixar clar que aquestes són, ara mateix, les dues opcions que planteja per ocupar el lloc de Marc Bernal. “Tots dos ho poden fer. Els hem mostrat què volem i en això estem treballant. Tinc confiança que ho poden fer perfectament i jugar bé”, va assenyalar Flick.

Aquest seria el gran dubte d’un onze, en principi, força definit. El cop de Pedri va quedar en un ensurt, i tot sembla indicar que Balde tornarà a la titularitat i Dani Olmo sortirà d’inici en el lloc de Ferran després que el terrassenc fos el millor a Vallecas.

Tot i el valor de la victòria contra el Rayo, el Barça ha de millorar encara molts aspectes. La brillant segona meitat va amagar un primer temps molt fluix, i Flick és molt exigent en la millora contínua: “És molt important estar al màxim des del primer minut dels partits. Hem d’estar al camp al 100% del primer a l’últim segon, no al 80%. És el que volem, la base de la nostra idea.”

El Valladolid no serà un rival senzill. Ha competit molt bé en les primeres jornades en el seu retorn a primera, ha sumat quatre punts i va donar la cara fins al final al Bernabéu contra el Madrid, tot i acabar perdent 3 a 0. Però el Barça sap que té al davant l’ocasió de tancar aquest primer tram de campionat de la millor manera per arribar amb màxima confiança a l’aturada de seleccions. A més, si guanya, deixarà provisionalment el Madrid a set punts.

LIDERATGE

Els blaugrana volen arribar a l’aturada com a primer classificat en solitari

SET PUNTS

Si guanya, el Barça es posarà 7 punts per sobre del Madrid, que juga demà

ERIC O CASADÓ

Flick té clar que les opcions per ocupar el lloc de Bernal són ara Eric i Casadó
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)