Barça

Laporta: “La Masia és l’eix vertebrador del Barça i Flick ho ha entès perfectament”

Un cop finalitzat el mercat de fitxatges, Joan Laporta ha comparegut aquest migdia a l’Auditori 1899 de l’Spotify Camp Nou davant dels mitjans de comunicació per fer una valoració del moment que viu el Barça. Aquestes han estat les seves declaracions més destacades.

Reivindicació

“Hem fet front comú per aguantar les escomeses, que venien de tot arreu i que intentaven que no aixequéssim el cap. Els atacs continuaran, ja sabem que no s’aturaran. Ja es veu, ara que anem bé, tornen a sortir coses del cas Negreira que no s’aguanten per enlloc, vistes les darreres decisions judicials”.

“En els moments de dificultat, històricament, qui ha aguantat el club són els socis. Estem guanyant perquè l’entitat està millor econòmicament, socialment i esportivament. Molt hauran de treballar els desestabilitzadors de fora, encara que també en tenim algun a dins, per fer trontollar el club, que enguany celebra el 125è aniversari. Acceptem les crítiques, però rebutgem les proclames que només volen desestabilitzar el Barça”.

“Tenim màxima determinació per estabilitzar el club. Lamentem les estratègies que estan basades en les mentides, en els atacs personals i aquestes proclames que albiren un panorama catastròfic inexistent. Això es tracta de salvar el Barça. Ho estem fent i, a més, fent el millor estadi del món. Estàvem en un atzucac, però no defallirem. Si no ho han fet els socis, nosaltres encara menys”.

Deco

“Estem molt contents amb l’entrenador i la plantilla que tenim. És un orgull perquè la Masia és l’eix vertebrador del club, com vaig dir en la campanya electoral. Estem contents amb la feina de Deco i el seu equip. És l’artífex que Flick sigui aquí. També ha fet un treball extraordinari en la renovació dels jugadors que han pujat del planter al primer equip. S’ha fet una gran feina de configuració de la plantilla i d’inscripció de jugadors, s’ha alleugerat la massa salarial i s’ha millorat el valor de mercat de la plantilla. El Barça estava preparat per fer una inversió important, i amb el fitxatge de Dani Olmo s’ha demostrat. Deco també és l’artífex de la contractació dels nous preparadors físics, que són una de les claus d’aquest bon començament de lliga”.

L’economia

“Aquest any, el Barça té uns resultats ordinaris positius. Hem fet record històric en patrocinis i en facturació de BLM. Vull reiterar també que el Barça sempre serà propietat dels seus socis i sòcies, i que tothom tingui clar que deixarem un llegat molt millor que el que ens vam trobar”.

Acord amb Nike

“La signatura ens permetia entrar en l’1:1 i ens hauria permès fitxar i inscriure sense dificultats, però no ha pogut ser perquè el tempo esportiu i l’econòmic no han anat de bracet. Vam pensar que no era necessari ni convenient i que podríem inscriure, com hem fet, d’altres maneres. Deco ho ha aconseguit. Ho hauríem pogut solucionar signant l’acord de l’equipament, però ens hauríem precipitat. Ha de ser el millor contracte i això és el que volem. Estem en el procés negociador. Serà el millor contracte del món del futbol.”

Les lesions

“Avui hem conegut la lesió de Fermín amb la selecció espanyola sub-21. Casualment, es tracta d’un jugador que no ha completat la pretemporada amb nosaltres i que ha acumulat molts partits aquest estiu. És un contratemps. Esperem que Christensen i Araújo també es puguin recuperar aviat. Deco concedirà una entrevista a Barça One en què explicarà aquestes qüestions amb més detall”.

L’equip

“Tenim una defensa compacta, un mig del camp potent i una davantera amb molt de talent. I després, cal sumar l’energia dels joves de la Masia. L’inici de lliga ha estat bo perquè hem començat forts, però ja esperàvem una arrencada com aquesta. La golejada contra el Valladolid (7-0) ens deixa un molt bon regust”.

Les exigències al cos tècnic

“A en Hansi li exigim treball, professionalitat, que visqui el dia a dia amb intensitat i que ens ofereixi un futbol de qualitat. Flick està assentant les bases per poder complir els objectius esportius d’aquest curs. És un home que no busca excuses i estem satisfets amb la seva feina”.

Discrepàncies amb el Madrid

“Les relacions amb el Madrid no són bones perquè han comparegut en el cas Negreira, i això és greu. Els animo que ells facin el que considerin, nosaltres farem el mateix”.

L’adeu de Xavi

“M’aprecio molt a Xavi, però vam creure que calia donar un nou impuls a la banqueta. Amb ell, vam guanyar una lliga i una supercopa. Vull mantenir la relació d’amistat que ens uneix perquè li estic molt agraït, però va ser una decisió de club”.

Eric Garcia

“A l’Eric no només el volia el Girona, també altres clubs, i en soc testimoni directe. És un gran jugador i Flick el volia tenir en la plantilla. Amb les baixes en defensa i la lesió de Bernal, tenint en compte que l’entrenador també el contempla com una opció més per a la posició de pivot, hem considerat que el millor era que es quedés”.

La filosofia del club

“Estic més que content perquè Flick ha entès immediatament que la Masia és el nostre tresor i ha estat prou valent per a fer debutar un bon grapat de nanos durant aquest inici de lliga. La formació de joves talents és una de les claus del projecte de l’entitat, i el nostre entrenador n’és plenament conscient i actua en conseqüència”.

Lewandowski

“El veig més motivat i il·lusionat que mai. És un jugador molt compromès que ha arribat a posar el seu contracte a disposició del club. És molt exigent amb ell mateix i els seus companys, i estic convençut que serà el seu curs de millor rendiment”.

Gündogan

“La sortida de Gündogan ha tingut un impacte positiu en l’economia del club, però el motiu de la decisió és estrictament esportiu”.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)