Barça

Les penyes participen un any més en la Diada

La celebració va incloure ofrenes florals arreu del territori català i també va creuar fronteres

Un any més, la Diada Nacional de Catalunya va posar de manifest el fort lligam que uneix la passió blaugrana amb el sentiment catalanista. Més enllà de l’ofrena oficial del FC Barcelona al monument de Rafael Casanova a la capital catalana, van ser desenes les penyes barcelonistes que van implicar-se de ple en els actes commemoratius celebrats a les seves respectives localitats i van posar el toc blaugrana a aquest dia tan especial per a tot el poble català.

A Barcelona, entitats com la PB Almogàvers i la PB Nostra Ensenya (Fed. Barcelonès Oest) van acudir al Fossar de les Moreres. La PB Sang Culé (Fed. Barcelonès Est) també hi va participar, i fins i tot va fer una parada de material de la penya. Pel que fa a la PB Les Corts (Fed. Barcelonès Oest), va visitar un cop més el monument al General Moragues per retre-li homenatge.

TAMBÉ FORA DE CATALUNYA

Altres penyes que van participar a les ofrenes florals celebrades als seus municipis van ser la PB Sant Adrià de Besos (Fed. Barcelonès Est); la PB Sant Andreu de la Barca i la PB Gavanenca (Fed. Baix Llobregat); la PB Montmeló, la PB Sant Cugat, la PB Jove Cerdanyola, la PB Mollet, la PB Parets, la PB Ripollet i la PB Figaró-Montmany (Fed. Vallès); la PB Almogàvers Empordà (Fed. Empordà i Catalunya Nord); la PB Breda (Fed. Gironès, Selva, Garrotxa i Pla de l’Estany); la PB Mataró i la PB Tordera (Fed. Maresme), i la PB L’Ametlla de Mar, la PB El Perelló i la PB Lligallos (Fed. Terres de l’Ebre), entre moltes altres.

El vincle entre el barcelonisme i el sentiment català també es va fer palès fora de Catalunya gràcies a les penyes de la Federació Món. Hi destaquen les que formen part o col·laboren amb els Casals Catalans dels seus països, però també totes les que difonen el sentiment de pertinença a Catalunya inherent al Barça. A més de felicitar la Diada, fins i tot n’hi ha que van explicar l’origen de l’Onze de Setembre als seus membres i seguidors, com la PB Gent Barcelonista de Bogotá. Així, les penyes no només exporten la passió pel Barça arreu del món, sinó que difonen els valors i la història de Catalunya.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)