Barça

Iniesta, punt final

Futbol. La llegenda blaugrana anunciarà el dia 8 d’octubre que es retira del futbol professional

Un dels millors jugadors de la història del Barça posarà punt final a la seva carrera la setmana vinent. Andrés Iniesta anunciarà el 8 d’octubre que es retira del futbol professional. La llegenda blaugrana va publicar ahir un vídeo a les xarxes socials en què indicava que aclarirà el seu futur dimarts vinent. En les imatges es veu el grafiter TV Boy fent un disseny d’Iniesta, amb la samarreta del Barça i el seu dorsal 8 en horitzontal, representant el símbol de l’infinit. És un senyal que fa pensar que el futbolista posarà punt final a la seva trajectòria als 40 anys.

De fet, està previst que Iniesta defineixi el seu futur en un acte a Barcelona. El de Fuentealbilla està lliure des de l’1 de juliol, sense cap rumor que el vinculés a cap club. D’aquesta manera, sembla que un dels millors migcampistes de la història del futbol dirà adeu després d’una trajectòria immaculada i amb un palmarès envejable.

Amb el Barça, Iniesta ha guanyat tots els títols que un jugador pot guanyar: quatre Champions, nou lligues, sis copes del Rei, set supercopes d’Espanya, tres supercopes d’Europa i tres mundials de clubs. Tot plegat, oferint un futbol excels durant quinze anys al primer equip. El seu nivell va ser absolutament diferencial any rere any i ha estat una peça fonamental per explicar els resultats del millor Barça de la història. A més de la regularitat, ha tingut durant tota la seva carrera un idil·li especial amb el gol en els moments importants. Un dels més recordats amb el Barça és el que va marcar a Stamford Bridge per passar a la final de la primera Champions. Aquest mateix idil·li el va convertir en heroi a Espanya, ja que va ser l’autor del gol del triomf en la final del mundial de Sud-àfrica contra els Països Baixos.

El 2018 va decidir deixar el futbol d’elit: va marxar del Barça i va posar rumb cap al Japó. Una experiència exòtica a l’Àsia que s’ha saldat amb tres títols nacionals amb el Vissel Kobe, equip en què ha passat sis anys. Abans de tancar la seva carrera, va apostar per un altre viatge, en aquest cas als Emirats Àrabs, per jugar a l’Emirates Club. Ho ha fet durant la darrera temporada. No ha volgut allargar aquesta etapa i tot indica que tornarà a Espanya després de decidir deixar el futbol professional.

PALMARÈS

Ha guanyat 40 títols: quatre Champions, un mundial i dues Eurocopes

FINAL EXÒTIC

El manxec ha passat sis anys al Japó i ha jugat el darrer any als Emirats Àrabs
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)