Barça

Competència a la porteria

Barça. Wojciech Szczesny ja és blaugrana. El porter de 34 anys, que arriba per disputar el lloc a Iñaki Peña, signa amb el club culer per aquesta temporada, fins al 30 de juny del 2025

Ara sí, Wojciech Szczesny ja és jugador del Barça. El porter de 34 anys, que ja va viure en directe el partit de Champions League contra el Young Boys (5-0) al Lluís Companys, signa per aquesta temporada, fins al 30 de juny del 2025. El polonès serà ara la competència d’Iñaki Peña. Amb la lesió de Marc-André ter Stegen, que estarà uns vuit mesos de baixa, tant Deco com Hansi Flick van entendre que la plantilla necessitava un sentinella amb experiència, que estigués sense equip –requisit indispensable per poder ser fitxat–, i l’escollit va ser el polonès.

Szczesny compleix el perfil, és un porter de nivell i amb una carrera a l’esquena. Perquè, de fet, ja s’havia retirat. Fa poc més d’un mes, va posar punt final a una trajectòria en què havia defensat la porteria de l’Arsenal (2010-2015), del Roma (2015-2017) i del Juventus (2017-2024), però un cop desconnectat, a Marbella, on residia amb la seva família, va rebre una trucada que ho va canviar tot. El seu bon amic, Robert Lewandowski, amb qui ha jugat un munt d’anys a la selecció polonesa, hi va contactar. “En Robert hi va tenir un paper molt important, perquè va ser la primera persona que em va parlar de l’opció de fitxar pel Barça”, va explicar Szczesny ahir, després de signar el contracte a les oficines del Camp Nou amb el president Joan Laporta. “Va pensar en mi i em va trucar per preguntar-me per la possibilitat que tornés a jugar”, va continuar el sentinella, que al principi no ho veia clar. “Em va haver de convèncer perquè jo inicialment no sabia si estava preparat per a nous reptes professionals. Però vaig parlar amb la meva família i els meus amics i tots em van dir que era estúpid si no acceptava aquesta oportunitat”, va continuar. “I al final vaig acceptar”, va completar.

Dit i fet. El polonès despenja les botes i els guants i es disposa a desembarcar al Barça. “És un moment d’orgull per a mi”, va indicar. “Honestament, estava preparat per retirar-me. I estava content amb la decisió, però en els dos dies que fa que soc a la ciutat, per com m’ha tractat la gent i com és d’important el club, em sento orgullós de formar part d’aquesta família”, va explicar.

Ara toca afinar-se, ja que no juga des de l’Eurocopa d’aquest estiu amb Polònia, i preparar-se per estar al nivell que requereix el Barça. “L’equip té una pinta increïble”, va expressar. “És un desafiament que assumeixo amb energia i entusiasme. Estic preparat per posar-me a treballar”, va cloure. El polonès aprofitarà aquesta pròxima aturada de seleccions per posar-se a punt. Després del partit de diumenge, dia 6 (16.15 h), al feu del Deportivo Alavés, l’activitat a nivell de clubs es torna a parar dues setmanes, en el cas del Barça fins al dia 20 (21 h), quan rebrà el Sevilla. D’aquesta manera, s’espera que contra el conjunt andalús ja pugui estar disponible.

Experiència acreditada

Szczesny és un sentinella acostumat a jugar al més alt nivell. El seu currículum amb Arsenal, Roma i Juventus parla per si sol. Són més de 500 partits disputats en aquests clubs, i 75 en la Champions League. En el seu palmarès hi ha dues FA Cup i una Community Shield, guanyades de gunner, i tres lligues, tres copes i dues supercopes, obtingudes de bianconero. I també a nivell internacional té quilòmetres, ja que amb la selecció polonesa ha disputat dos mundials i quatre eurocopes, acumulant 84 internacionalitats. Ara, el Barça és el seu últim repte.

EL PROTAGONISTA

Lewandowski hi va tenir un paper molt important perquè va ser la primera persona que em va parlar de l’opció de fitxar pel Barça
Vaig parlar amb la meva família i els meus amics i tots em van dir que era estúpid si no acceptava aquesta oportunitat
És un desafiament que assumeixo amb entusiasme. Estic preparat per treballar
Wojciech Szczesny
PORTER DEL BARÇA
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)