Cop d’autoritat del líder

El Barça goleja l’Alavés amb un ‘hat-trick’ de Robert Lewandowski i marxa a l’aturada per seleccions amb 3 punts de marge respecte al Madrid, segon classificat

Ferran Torres va ser substituït en el minut 6 del partit per una lesió muscular a la cuixa dreta

Alavés 0 Barça 3

BARÇA:Iñaki Peña, Héctor Fort (Kounde, 67’), Cubarsí, Íñigo Martínez (Gerard Martín, 81’), Balde (De Jong, 81’), Pedri, Casadó, Raphinha, Lamine Yamal (Ansu Fati, 67’), Ferran (Eric, 6’), Lewandowski. ALAVÉS:Sivera, Tenaglia (Diarra, 46’), Mouriño, Abqar (Pica, 67’), Sánchez, Guevara, Blanco (Jordán, 78’), Carlos V., Rebbach, Stoichkov (Tomas Conechny, 57’), T. Martínez (Kike, 57’). GOLS:0-1 (7’) Lewandowski. 0-2 (22’) Lewandowski. 0-3 (32’) Lewandowski.ÀRBITRE:Ortiz Arias.T.G.:Als locals Tenaglia i Mouriño; i als visitants Íñigo Martínez i Gerard Martín.PÚBLIC:19.468 espectadors a Mendizorrotza.

El Barça va demostrar ahir a Mendizorrotza que l’ensopegada a El Sadar va ser un accident, propiciat per les nombroses rotacions que hi va introduir Hansi Flick. Contra l’Alavés, el tècnic alemany va deixar els experiments de banda, conscient de la importància d’aconseguir els tres punts abans de marxar a l’aturada per seleccions en un camp sempre complicat i en el qual els bascos encara no havien perdut cap duel. I així va ser. El conjunt blaugrana, amb una única sorpresa en l’onze inicial per l’absència de Jules Kounde, l’únic futbolista que fins aleshores havia disputat tots els minuts, va volar sobre el terreny de joc i va atropellar un Alavés que es va veure clarament superat des dels primers compassos del matx, quan ja va començar a demanar l’hora per evitar una golejada encara més gran.

El líder va ofegar l’equip basc amb un futbol coral excepcional i una exhibició ofensiva liderada per un Raphinha incansable i autor de dues assistències i un Robert Lewandowski que continua en estat de gràcia. Dins l’àrea és un autèntic depredador, no en perdona ni una. Hat-trick de l’ariet polonès en 32 minuts que permet als culers arribar a aquesta aturada d’octubre amb tres punts de marge respecte al seu perseguidor, el Madrid. Tres punts en la classificació, però la diferència en el joc respecte als blancs és abismal. Aquest Barça agrada i s’agrada. Missatge alt i clar del líder, que mostra una sincronia, una intensitat i una clarividència, amb innumerables recursos en atac, envejables. En definitiva, aquest conjunt transmet sensacions d’equip campió.

El Barça va deixar clares les seves intencions des del xiulet inicial. Quan només s’havien jugat 4 minuts, l’àrbitre va anul·lar un gol de Raphinha per un doble fora de joc de Lamine Yamal, que va fer l’assistència, i del mateix brasiler. El començament del matx també va ser accidentat per la lesió de Ferran Torres, que, precisament en aquesta jugada, va demanar el canvi per una lesió muscular a la cuixa dreta. En el seu lloc, va entrar Eric Garcia. Això no va despistar els culers, que, en mode piconadora, no van trigar a obrir la llauna. A pilota aturada, Raphinha va posar un caramel al cor de l’àrea a Lewandowski, que va aparèixer en el lloc i el moment adequats per fer pujar el 0 a 1 al marcador amb una gran rematada de cap (7’). Els blaugrana tenien molta fam i van continuar connectats i sense cedir res al rival, i el segon gol no va trigar a arribar. Un altre cop, producte de la societat Raphinha-Lewandowski. En un contraatac de manual protagonitzat pel brasiler des de camp propi, va aixecar el cap i va assistir el polonès perquè transformés el segon de la tarda (22’). Una connexió letal.

Lewandowski, però, no en tenia prou. Es volia emportar a casa la pilota firmada per tots els companys, i ho va aconseguir. En el minut 32, va aprofitar una gran passada filtrada d’Eric Garcia per superar Sivera i signar el seu primer hat-trick del curs. Deu gols en nou partits de lliga. Pitxitxi indiscutible de primera als 36 anys. Abans del descans, hi va haver un gol anul·lat a l’Alavés, obra de Toni Martínez, per fora de joc previ.

La segona part va començar amb un altre avís del conjunt orientat per Luis García, amb una rematada al pal de Toni Martínez. A partir d’aquí, els minuts van costar d’empassar. Els blaugrana van estalviar esforços i es van concentrar a aguantar el resultat. El ritme i la intensitat del joc van anar baixant, i poca història hi va haver. Ansu Fati va disputar els seus primers minuts en la lliga aquest curs amb el Barça i va tenir ocasions per ampliar distàncies. També Lewandowski va tenir a les seves mans el quart, però Sivera ho va evitar en el minut 75. Quan faltaven cinc minuts per al final, l’àrbitre va anul·lar un gol a Jordán per un altre fora de joc molt clar en la rematada d’un llançament de falta. Victòria i cap a casa.

JULES KOUNDE

L’únic que fins aleshores ho havia jugat tot va ser l’únic canvi en l’onze inicial

IMPARABLE

Lewandowski va signar en 32 minuts el seu primer ‘hat-trick’ del curs

DE MÉS A MENYS

En la segona part, el Barça va abaixar el ritme, tot i que va estar a punt de fer el quart