Barça

El calendari fa pujada

Barça. El conjunt culer disputarà sis partits en 21 dies abans que arribi una nova aturada de seleccions. Bayern, Madrid i Espanyol, que van seguits, els més exigents

El calendari no dona treva ni respir. Després d’aquesta segona aturada de seleccions, en la qual fins a vuit blaugrana han disputat compromisos internacionals defensant la samarreta del seu país, el Barça afronta un mes de màxima exigència i que pot ser decisiu en el desenllaç de la temporada. Els culers tenen al davant ni més ni menys que sis partits en 21 dies. És a dir, un matx cada tres dies i mig. El Sevilla, el Bayern, el Madrid, l’Espanyol, l’Estrella Roja i la Real Sociedad posaran a prova la resistència física i mental del conjunt blaugrana, a qui li tocarà viure al límit. Hansi Flick haurà de fer malabarismes amb un equip ple de baixes, tot i que s’espera que tornin aviat Fermín, Dani Olmo i Gavi, i en fase de construcció, malgrat el bon inici de curs. Tot plegat, abans que arribi la tercera finestra, l’última fins al mes de març. Un calendari d’allò més atapeït i extenuant, entre futbol de clubs i seleccions. Una autèntica bogeria. Així, la infermeria difícilment es buidarà.

El Barça arrencarà aquest Tormalet a l’estadi olímpic Lluís Companys. Aquest diumenge, primer test contra el conjunt andalús, que arriba en hores baixes després d’un inici de temporada molt irregular. Els de Garcia Pimienta estan en la dotzena posició de la taula i encara no han guanyat cap partit a domicili, amb tres empats i una derrota contra l’Alavés. És un duel propici per continuar sumant de tres en tres, però que pot fer més aviat nosa, tenint en compte el que ve després. Ara bé, val més no badar. Ja es va veure el que va passar a El Sadar. El tècnic alemany va aprendre la lliçó en l’ensopegada contra l’Osasuna i s’espera que no torni a apostar per un onze ple de rotacions. Lamine Yamal, que ha arribat tocat de la selecció espanyola, és un dels futbolistes que tenen més números per veure el matx des de la distància.

On sí que s’espera que jugui el de Rocafonda és en el duel contra el Bayern. De ben segur, Hansi Flick es guardarà aquesta carta per afrontar un partit que posarà a prova la millora dels culers. Els bavaresos visitaran Montjuïc el dimecres 23 d’octubre, en la que serà la tercera jornada europea, després de la derrota contra el Mònaco (2-1) i la golejada contra el Young Boys (5-0). Els alemanys encadenen sis triomfs seguits, els quatre més recents sense encaixar cap gol. L’última victòria del Barça contra el Bayern va ser el 5 de maig del 2015. En la memòria culer encara cou la vergonyant derrota per 2-8 contra un equip liderat per Hansi Flick i Lewandowski, ara tots dos barcelonistes. Enguany, amb Kompany de tècnic, el Bayern ha començat la competició amb una contundent victòria contra el Dinamo de Zagreb (9-2) i una derrota sorprenent per la mínima contra l’Aston Villa (1-0).

Aquí no acabarà la cosa. El dissabte 26, el Barça afrontarà el primer clàssic de la temporada, al Santiago Bernabéu. Un partit en què el lideratge de la lliga podria estar en joc. Depenent dels resultats del Barça-Sevilla i el Celta-Madrid, els blaugrana podrien distanciar-se a sis punts dels blancs o, per contra, veure com els atrapen en la classificació. Per si no n’hi havia prou, la muntanya continuarà fent pujada amb el derbi contra l’Espanyol el 3 de novembre. Un matx sempre especial i de màxima tensió entre tots dos conjunts. L’última vegada que es van enfrontar, el maig del 2023, es va produir la invasió de camp de seguidors blanc-i-blaus mentre els blaugrana celebraven el títol de lliga sobre la gespa de l’RCDE Stadium. L’Espanyol voldrà donar la sorpresa. Fa 15 anys, des del 2009, que els blanc-i-blaus no guanyen els culers en competició de lliga.

Després, arribaran els compromisos contra l’Estrella Roja, el dimecres 6 de novembre a Belgrad, i la Real Sociedad, el diumenge 10 a Anoeta. Aquest serà l’últim examen que hauran de passar els blaugrana abans d’afrontar una nova aturada per seleccions, que anirà de l’11 al 19 de novembre.

Tres setmanes extenuants. Vist aquest panorama, Hansi Flick haurà de creuar els dits i vorejar la perfecció per gestionar una plantilla que, de ben segur, acabarà aquesta marató de partits amb un gran desgast físic i mental per l’acumulació de minuts i la dificultat dels enfrontaments. L’alemany haurà de cuidar minuciosament tots els seus efectius perquè no hi hagi més contratemps. Fermín, Dani Olmo i Gavi rebran aviat l’alta mèdica i s’afegiran a la causa, però Araujo no tornarà fins a finals de novembre, i Ferran Torres està previst que ho faci a principis de desembre. Amb una plantilla curta, s’espera que futbolistes com De Jong i Ansu facin un pas endavant. El porter Szczesny també podria debutar.

S’espera que aviat rebin l’alta mèdia i s’incorporin a l’equip Fermín, Dani Olmo i Gavi
Barça-Sevilla
20/10 (21 h)
Barça-Bayern
23/10 (21 h)
Madrid-Barça
26/10 (21 h)
Barça-Espanyol
3/11 (16.15 h)
Estrella Roja - Barça
6/11 (21 h)
Real Sociedad - Barça
10/11 (21 h)
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)