Barça

Ha tornat l’ànima de l’equip

El migcampista andalús va tornar a sentir-se futbolista en el duel contra el Sevilla, després de gairebé un any d’absència per una greu lesió

Cent per cent d’encert en les passades, i sense por d’anar al xoc contra els rivals

Ha tornat l’ànima de l’equip. Gavi és, sens dubte, el fitxatge de la temporada a can Barça. El jugador de Los Palacios va caure lesionat el 19 de novembre del 2023 en el duel que enfrontava Espanya contra Geòrgia, corresponent a la fase de classificació per a l’Eurocopa d’aquest estiu passat. Onze mesos i un dia després, va tornar a trepitjar la gespa. Aquest cop, vestint la samarreta blaugrana en el duel contra el Sevilla. Ovacionat per tots els presents a l’estadi olímpic Lluís Companys, que va registrar la millor assistència de la temporada, va entrar en el terreny de joc en el minut 83, amb el partit ja totalment decidit. Pablo Torre acabava de marcar el 4-0. Un context perfecte per permetre al 6 culer anar agafant rodatge i ritme de competició després de 348 dies de baixa per una ruptura del lligament encreuat del genoll dret.

La seva entrada al terreny de joc va ser especial, no només per la manera com tots els aficionats van corejar el seu nom. Pedri, el futbolista a qui substituïa, va tenir un gran gest amb ell, posant-li el braçalet de capità. “No hi havia ni Frenkie ni ningú més. Era el moment perfecte per donar-l’hi, crec que s’ho mereix perquè ha treballat moltíssim per estar avui aquí. Li estic agraït per no haver-se rendit mai, i per treballar sempre. L’estimem molt, i l’afició també. Carlos Naval em deia que Iñaki era més veterà, però vaig pensar que l’havia de donar a ell, era el seu moment”, va explicar el migcampista canari després del matx. Un gest preciós que es convertirà en una de les imatges d’aquesta temporada.

Només van ser 7 minuts –11’ amb el temps afegit–, però per a Gavi van ser glòria. Tornava a sentir-se futbolista. “Ha sigut un dia molt feliç. Fa molts mesos que esperava aquest moment. Quan l’afició crida el teu nom et sents molt afortunat i sempre intento tornar-ho al camp. No et sents futbolista fins que no trepitges el terreny de joc. He d’anar agafant ritme, però això no canviarà el meu estil”, va explicar Gavi, feliç i agraït per tot el que acabava de viure.

Gavi és un dels futbolistes més estimats. En aquest temps, no s’ha separat mai dels seus companys. Ha estat sempre a prop de la gespa, al túnel de vestidors animant l’equip, i fins i tot els ha acompanyat en algun desplaçament. Defensa l’equip i l’escut com ningú. El seu caràcter impulsarà encara més aquest Barça, també per la seva qualitat. En el seu retorn, ja va fer una gran actuació i va demostrar que no té por, anant al xoc contra un rival en la primera acció. El migcampista de 20 anys va intervenir en 10 ocasions, ja fos ofensivament o defensivament. Cent per cent d’encert en les vuit passades que va fer i, a més, va provocar una falta i en va cometre una altra. “Estic molt content per Gavi. Se m’ha posat la pell de gallina amb el seu retorn. Era important per a ell i l’equip que tornés. El Sevilla era el seu objectiu. El seu somni era sortir cinc minuts, i s’ha convertit en una realitat. Tot el club se sent feliç per ell. Té una gran repercussió a l’equip. La intensitat que ha demostrat ha estat molt bona, és la seva manera de jugar”, va dir Hansi Flick, encantat d’haver recuperat un efectiu de molt valor.

LES REACCIONS

Feia molts mesos que somiava amb aquest moment, i avui m’he tornat a sentir futbolista
Gavi
JUGADOR DEL BARÇA
Ha treballat moltíssim per estar aquí. Li estic agraït per no haver-se rendit mai
Pedri
JUGADOR DEL BARÇA
Se m’ha posat la pell de gallina amb el seu retorn. Era important per a ell i l’equip que tornés
Hansi Flick
ENTRENADOR DEL BARÇA

Sense Eric, cinc noms per una posició

Després de golejar el Sevilla, el Barça ja prepara el partit de Champions contra el Bayern a Montjuïc, aquest dimecres a les 21 h. Un duel en què no hi serà Eric Garcia, que va sentir unes molèsties a l’adductor dret durant l’escalfament contra el conjunt andalús i no arribarà a temps. Diumenge, el va substituir Ansu Fati, però contra els bavaresos s’espera que l’elegit sigui un altre.

Frenkie de Jong i Dani Olmo haurien estat candidats a ocupar la posició d’Eric si no fos perquè surten d’una lesió i sempre es recomana entrar a l’equip de manera progressiva. Entregar-los la titularitat en un partit de tanta exigència com aquest pot ser una temeritat.

Altres opcions són Pablo Torre, que ha participat bastant aquest últim mes, i Fermín, que és el que té més números de sortir d’inici. El d’El Campillo és el que acumula més galons, tot i que va reaparèixer contra el Sevilla i va jugar els darrers 25 minuts. La cinquena opció, molt poc probable, és Gavi. S’ha d’anar amb molta precaució i cura amb l’andalús, que s’espera que continuï acumulant minuts sortint des de la banqueta per no córrer riscos.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)