Barça

L’or espera a Aitana Bonmatí i Lamine Yamal

Pilota d’Or. La migcampista apunta a ser escollida la millor jugadora del món per segon any consecutiu, i l’extrem no té rival per endur-se el premi Kopa al millor sub 21

El Barça serà un dels grans protagonistes de la 68a edició de la gala de la Pilota d’Or que se celebrarà aquesta nit (20.45 h) al Teatre de Châtelet de París, i és que la Masia tornarà a ser reconeguda arreu del món. No passarà en la Pilota d’Or masculina, com va succeir ara fa un any amb el vuitè guardó per a Leo Messi, però els colors blaugrana brillaran amb llum pròpia, sobretot gràcies a Aitana Bonmatí. La de Sant Pere de Ribes és, amb 26 anys, la gran candidata a guanyar la seva segona Pilota d’Or consecutiva, igualant una fita que, des que es va començar a reconèixer la millor jugadora del món en categoria femenina, el 2010, només havia aconseguit una altra catalana: Alèxia Putellas.

És el reconeixement continuat a la feina del femení del Barça, que acapara els últims quatre premis i que, en aquesta ocasió, està representat amb vuit jugadores a la llista de nominades, ja que Patri Guijarro, Graham Hansen, Salma Paralluelo, Alèxia Putellas, Mariona Caldentey (ara en l’Arsenal), Lucy Bronze (ara en el Chelsea) i Ewa Pajor (fitxada a l’estiu), acompanyen Aitana entre les favorites. De fet, totes elles tenen tots els números de rebre un reconeixement conjunt, ja que serà la segona vegada que s’entregarà el trofeu al millor equip femení de l’any, i el Barça, campió de totes les competicions que ha disputat, té tots els números de ser escollit, com en el 2023.

El futur blaugrana

El Barça femení s’endurà els reconeixements del present, però la Masia també serà premiada amb una visió de futur. En aquest cas el gran protagonista serà Lamine Yamal. L’extrem mataroní és, juntament amb el fitxatge de l’estiu Dani Olmo, l’únic jugador del Barça nominat a la Pilota d’Or. Allà no hi té possibilitats, però en canvi l’extrem blaugrana no té rival en el premi Kopa, que reconeix el millor futbolista sub 21 de l’any. Arda Güler, Pau Cubarsí i l’ex del Girona Savinho són entre els nominats, però Lamine Yamal serà el guanyador indiscutible.

Els millors entrenadors

En la gala d’avui, i com a novetat en els premis de la Pilota d’Or que organitza France Football, també es premiarà els millors entrenadors de l’any en categoria masculina i femenina. Com és habitual en tots aquests reconeixements, Pep Guardiola figura entre els nominats a millor entrenador masculí de l’any, tot i que el gran favorit a endur-se el premi sigui el tècnic del Madrid, Carlo Ancelotti. En la categoria femenina, un dels grans candidats és Jonatan Giráldez, campió de tot la temporada passada amb el Barça, just abans de fer les maletes per anar cap al Washington Spirit.

El Girona, també present

La gran sorpresa, tot i ser d’allò més merescuda, en la llista de protagonistes catalans de la nit serà la presència del Girona, tot i que no tindrà representació del club en la gala. El conjunt gironí, després del curs passat, en què va ser la revelació de la lliga i va acabar tercer amb 81 punts, està nominat a millor club del 2024 al costat del Borussia Dortmund, el Bayer Leverkusen, el City i el Madrid. Lògicament, els gironins tenen poques possibilitats d’endur-se el guardó, però la simple presència ja és un gran premi.

Jude Bellingham Madrid
Fede Valverde Madrid
Toni Kroos Madrid
Vinícius Jr. Madrid
Dani Carvajal Madrid
Antonio Rüdiger Madrid
Dibu Martínez Aston Villa
Ruben Días Manchester City
Phil Foden Manchester City
Erling Haaland Manchester City
Rodri Manchester City
Nico Williams Athletic
Artem Dovbyk Girona/Roma
Granit Xhaka B. Leverkusen
Florian Wirtz B. Leverkusen
Alejandro Grimaldo B. Leverkusen
Lamine Yamal Barça
Dani Olmo RB Leipzig/Barça
Martin Odegaard Arsenal
Declan Rice Arsenal
Bukayo Saka Arsenal
William Saliba Arsenal
Mats Hummels B. Dortmund
Harry Kane Bayern Múnic
Vitinha PSG
Kylian Mbappé PSG/Madrid
Cole Palmer Chelsea
Hakan Calhanoglu Inter
Lautaro Martínez Inter
Ademola Lookman Atalanta
Aitana Bonmatí Barça
Patri Guijarro Barça
C. Graham Hansen Barça
Salma Paralluelo Barça
Alèxia Putellas Barça
Mariona Caldentey Barça/Arsenal
Lucy Bronze Barça/Chelsea
Ewa Pajor Wolfsburg/Barça
Lauren Hemp Manchester City
Yui Hasegawa Manchester City
Khadija Shaw Manchester City
Glodis Viggosdottir Bayern Múnic
Lea Schüller Bayern Múnic
Giulia Gwinn Bayern Múnic
Sjoeke Nüsken Chelsea
Mayra Ramírez Llevant/Chelsea
Lauren James
Chelsea
Ada Hegerberg O. Lió
Lindsey Horan O. Lió
Tabitha Chawinga PSG/O. Lió
M.A. Katoto PSG
Grace Geyoro PSG
Alyssa Naeher Chicago RS
Mallory Swanson Chicago RS
Gabi Portilho Corinthians
Tarciane Corinthians/Houston Dash
Manuela Giugliano Roma
Barbra Banda Shangai RCB/Orlando
Sophia Smith Portland Thorns
Trinity Rodman Washington Spirit

Vinícius, el gran candidat a la Pilota d’Or

La campanya mediàtica que fa anys que es va començar a Madrid sembla que finalment tindrà el seu premi, i és que si no hi ha una gran sorpresa d’última hora Vinícius Junior rebrà aquesta nit a París la Pilota d’Or del 2024, després de guanyar la lliga i la Champions el curs passat, en què va marcar dues dianes en les semifinals contra el Bayern i una en la final contra el Borussia de Dortmund. El brasiler quedaria davant de Rodri, un dels jugadors més destacats del Manchester City i de la selecció espanyola campiona de l’Eurocopa, i del seu company d’equip Carvajal, que amb els títols sumats amb el Madrid i la selecció va signar el seu millor curs de la història.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)