FCBQ

S'allunyen de la zona de descens

Bàsquet. Copa Catalunya. El Sant Narcís s'emporta un derbi desigual posant-hi més intensitat i ritme, i s'escapa de la promoció

sant narcís 70 bisbal 53

SANT NARCÍS:Ballell (10), D. Valera (5), Coll (2), Pujolràs (8) i Juscafresa (8) –cinc inicial–; Pons, Paulí (2), I. Valera (20), Barrasa, Boadella (2), Carpintero (7) i De Pedro (6). 6 triples: 2 Juscafresa i Carpintero, 1 Ballell i D. Valera. 14/17 en tirs lliures. 24 faltes personals.SOL GIRONÈS BISBAL:Castillo (2), Soler (4), Mitjà (3), Nieto (11) i Oliva (14) –cinc inicial–; Vila (5), Poch (5), Castelló (7), Curto (2), Sanabria i Farreras. 4 triples: Vila, Mitjà, Nieto i Castelló. 11/14 en tirs lliures. 24 faltes personals.PARCIALS:22-14, 20-10, 16-17 i 12-12.

Pas de gegant cap a la salvació del Sant Narcís en un esperat derbi que va tenir emoció poc més de set minuts. Els gironins s'allunyen de la promoció a costa d'un Bisbal massa tou i desencertat en els triples.

La posada en escena va ser força atractiva i en la línia d'un derbi: igualtat, defenses individuals, tensió i intercanvi de cistelles (7-7 en el minut 4). Els locals van evitar que aquest panorama durés gaire. Van posar una marxa més, amb Ballell i Carpintero encapçalant l'atac, aprofitant els greus problemes en el balanç defensiu dels visitants i les seves pèrdues. El resultat va ser passar del 18-14 a dos minuts del final del primer quart a un dolorós 29-14, als quatre minuts del segon. Un 11-0 trencava el matx i deixava el Bisbal sis minuts sense anotar. El temps mort de Ferrer va provocar una tímida reacció (29-20), però els triples seguien sense entrar i la zona 3-2 –amb problemes per defensar el centre–no va ser cap obstacle perquè un gran Isaac Valera i companyia deixessin en el descans el triomf força encarrilat (42-24).

En la represa el marge es va ampliar a +25 (51-26) als quatre minuts després d'un 9-2. A partir d'aquí, la feina en el rebot de Roger Oliva va fer, si més no, que el Bisbal guanyés el tercer període. En el darrer, la voluntat dels bisbalencs i una zona pressionant no van poder evitar una derrota transcendent en la classificació.