Europeu

Saben el camí

Europeu. Espanya busca avui (18 h) una altra final contra Bèlgica, una de les sensacions del torneig. L’altra semifinal és França-Grècia

Per cinquè any seguit –els que enca­dena Lucas Mon­delo de tècnic–, Espa­nya ha acce­dit a les semi­fi­nals d’una gran cita. Una fita tre­men­da­ment meritòria i que inten­tarà arro­do­nir ara amb un altre metall, pre­fe­rent­ment l’or. El pri­mer pas s’ha de fer avui, en una de les semi­fi­nals que l’enfron­tarà amb Bèlgica (18 h, Tele­de­porte). Com sem­pre, i tot i la con­dició de favo­rita, s’ha d’anar amb peus de plom con­tra un rival que encara està invicte i ha demos­trat saber moure’s en finals ajus­tats. Tres dels seus tri­omfs han arri­bat per qua­tre punts o menys.

Defen­ses o ata­ques?

Amb el parèntesi del par­tit con­tra la República Txeca –der­rota en un duel insuls i sense res en joc–, la selecció espa­nyola ha exhi­bit la seva exu­berància al dar­rere, que trenca el ritme als rivals. Els ofega. La prova més evi­dent és el 8/36, un pírric 22% en tirs de dos, de Letònia en els quarts de final. Entre això i la defi­nició nítida de rols –una rotació de vuit, amb les qua­tre cata­la­nes (Palau, Xar­gay, Domínguez i Cruz) tenint un paper prin­ci­pal–, l’equip té argu­ments de sobres per ser opti­mista.

Bèlgica, a pri­ori, no estava en cap llista de favo­ri­tes, però ha anat car­re­gant-se de con­fiança i ara no hi té res a per­dre. La seva gran vir­tut és l’atac. No només és la que ha ano­tat més en el tor­neig, sinó que ho ha fet amb eficiència (45,5% tirs de camp). Els focus de pro­ducció els té per­fec­ta­ment defi­nits. Per dins, la pare­lla for­mada per Wau­ters i Mees­se­man –36,8 punts i 14,1 rebots entre les dues fins ara– i l’amenaça exte­rior és Mest­dagh, amb un 42,1% en tri­ples, llançant-ne gai­rebé cinc. Totes tres estan més de 34 minuts de mit­jana en pista. “Sabem que serà un par­tit molt difícil, en què hau­rem de tre­ba­llar de valent per acce­dir a la final. Tenen perill a dins i a fora, i hau­rem de deci­dir el que fem i per què apos­tem en defensa”, des­ta­cava Lucas Mon­delo.

En la pre­pa­ració per la cita, es van enfron­tar dos cops a ter­ri­tori belga, amb tri­omfs d’Espa­nya (59-69 el 2 de juny i 48-87 l’endemà). Tot i això, Anna Cruz adver­teix que el rival s’ha trans­for­mat en les últi­mes set­ma­nes: “Han anat clara­ment de menys a més. Ara són un equip sòlid, que com­par­teix la pilota. Hem d’estar pre­pa­rats.”

Just després d’aquesta, es dis­pu­tarà l’altra semi­fi­nal entre França i Grècia (20.30 h), amb els pri­mers com a clars can­di­dats a jugar els quarts final en els últims cinc euro­peus. Per la seva banda, les gre­gues han fet història perquè mai havien arri­bat tan lluny. Curi­o­sa­ment, es van tro­bar en la pri­mera fase, amb un 70-63 per a França.

3
finals
en europeus ha disputat fins ara Espanya, amb dos ors i una plata de bagatge. L’última va ser el títol assolit el 2013.

L’oportunitat d’Ann Wauters

Ho ha guanyat absolutament tot a nivell de clubs, però la seva història amb la selecció belga no havia tingut mai cap final feliç. Fins ara, Ann Wauters (1980) tan sols havia pogut participar en dos europeus, amb un bagatge d’un sisè lloc (2003) i un setè (2007). Aquest fet també li ha impedir classificar-se mai per a cap mundial o Jocs Olímpics. Tot ha canviat en aquesta cita a la República Txeca. Sense comptar en cap travessa prèvia, Bèlgica ha anat fent el seu camí i ara està en disposició d’assolir la primera medalla de la seva història. De moment, el pas a les semifinals li assegura el bitllet per a la copa del món de l’any que ve a Espanya. Una cita que Wauters segur que no es voldrà perdre.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)