WNBA

Bàsquet

Lliga Femenina

Keisha Hampton torna a jugar després de la lesió

Lliga Femenina. La jugadora que ha de marcar la diferència aquest curs a l’Spar Citylift Girona havia encès les alarmes el 31 de juliol

Keisha Hampton va reaparèixer abans-d’ahir en el partit que les Chicago Sky van disputar a l’Allstate Arena, després de lesionar-se el 31 de juliol. La jugadora que ha de marcar la diferència aquest curs a l’Spar Citylift Girona va jugar gairebé 8 minuts (7:52) en el triomf sobre les San Antonio Stars 94-74. Hampton, que acredita 3,6 punts en 19 partits aquesta temporada en la WNBA, va anotar-ne 6 amb nua sèrie de dos de tres en tripes. Les Sky han enllaçat amb aquest darrer triomf tres victòries seguides i ara són vuitenes en la classificació amb 11-16 de balanç. Quartes a la Conferència Est, a la Oest els dos millors equips –Lynx i Sparks (el següent rival de l’equip de Hampton, el dia 18 a Chicago) no jugarien la primera ronda pel títol–. La ratxa pot comprometre l’arribada de l’alera a Girona si el seu equip entra al play-off. El 3 de setembre es tanca la fase regular i l’Spar Citylift arrenca l’1 de setembre.

L’ensurt

La lesió de Hampton (27 anys, 1,88m) va ser reportada en un primer moment com un trencament del lligament encreuat del genoll esquerre. Una circumstància que va fer encendre totes les alarmes a l’Uni. Sobretot quan el representant de la jugadora va informar inicialment de la possibilitat que la lesió fos greu. L’alera tenia molèsties en un genoll, el dret, que ja s’havia operat en el darrer curs a la NCAA. I el 31 de juliol, en un mal gest a l’entrenament, va arribar la lesió. La inflamació va fer impossible una ressonància magnètica després de l’exploració inicial, i Hampton va demanar permís a les Sky perquè el cap dels serveis mèdics de la Universitat de De Paul –també a Chicago–, on va estudiar i on és una institució, la visités. El metge de les Blue Demons ja va descartar que fos una lesió greu de lligament encreuat i va pronosticar que en un cas favorable la jugadora podria estar disponible al cap d’una o dues setmanes... I ha sigut el temps que ha estat apartada de la competició la jugadora franquícia de l’Spar Citylift per al segon curs d’Èric Surís a la banqueta. A Girona, alleugerits amb la notícia que l’alera hagi tornat a jugar, esperen un diagnòstic precís, que no arribarà sense una prova radiològica (la ressonància o un TAC). Per guanyar temps, i també amb permís de les Sky, Hampton va rebre un tractament amb cortisona injectada per escurçar el temps d’espera.

La revisió

El compromís del relleu d’Ify Ibekwe amb l’Uni conté unes condicions prèvies, inclosa la revisió mèdica. Amb l’antecedent de la lesió en el seu darrer any universitari es dona per fet que aquest examen inclogui una ressonància magnètica. L’Uni ja s’havia plantejat una alternativa que passava per dos fitxatges perquè, a aquestes alçades, el mercat no ofereix res amb la qualitat ni la versatilitat de Hampton. L’alternativa passava, doncs, per una rotació interior per complementar Colhado, Evans i Alminaite en la rotació interior i una alera –el salari de Hampton ho fa possible– que pogués aportar punts al perímetre.

LA DADA

2
partits
s’ha perdut l’alera de les Chicago Sky, que va reaparèixer amb 6 punts (2 triples) en 8 minuts.
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)