Més bàsquet

bàsquet

Champions League

Estrena amb premi en joc

Champions League. El Divina Joventut es presenta davant la seva afició amb l’opció de superar la primera eliminatòria i defensant 12 punts de l’anada

Quatre mesos i nou dies després de l’últim partit de la temporada passada, els aficionats del Divina Joventut tindran aquest vespre l’oportunitat de tornar a veure l’equip al Palau Olímpic. Serà una estrena amb premi afegit perquè, si perd de menys de 12 punts, superarà la primera eliminatòria de la competició. Serà un dia d’estrena perquè serà el primer cop que jugaran en aquest escenari amb la samarreta de la Penya Richard, Birgander, Kulvietis, Mavra i Gudul. L’únic dubte és el lituà, que haurà de veure com té el colze aquest matí per saber si pot jugar. En queden fora Rouff, amb tendinitis rotular, i Gielo, amb una fractura al dit de la mà dreta –la seva dolenta–. Qui sí que jugarà, per fi, és el congolès Gudul, que es va quedar a Badalona amb el tècnic ajudant Pau del Tio per treballar els sistemes i poder ajudar l’equip en algun minut.

El Dinamo Tbilisi va arribar ahir, dues hores més tard que la Penya, i es va entrenar al vespre al Palau Olímpic. L’ambient entre els dos equips no és el més idoni després dels molts entrebancs que el club georgià va posar a la Penya en l’anada, amb l’aigua, el gel, les instal·lacions, l’hotel, l’autocar... El principal perill de la Penya torna a ser Nikoloz Tskitixvili, que ja va jugar a Badalona en l’ACB quan militava en el Caja San Fernando, el Fuenlabrada i el Guipúscoa. Amb els 12 punts de renda del partit d’anada, la Penya és la favorita en l’eliminatòria, però Diego Ocampo no vol confiances: “Estem en un moment delicat del curs, pràcticament estem en pretemporada, tot i que sigui un partit oficial; hem de sortir sense pensar en la renda de Tbilisi.”

Tot triomfs a domicili

Avui es juguen els partits de tornada on van guanyar tots els equips de fora: el Saratov rus al Keravnos de Nicòsia (72-83), el Kalev al Sokoli macedoni (79-87), el Ludwigsburg alemany al Bosna Sarajevo (59-85), el Tsmoki Minsk al Sigal Prishtina de Kosova (50-57), el Telenet Giants Antwerp belga al Lulea suec (79-81), el Benfica al Kapfenberg Bulls austríac (72-75) i el Vytautas lituà al Groningen holandès (75-77).

Hem de sortir a jugar a guanyar el partit, si anem a defensar els 12 punts ens equivocarem
Xabi López-Arostegui

Contra el Kataja seria a les 19 h

En el cas hipotètic que el Divina Joventut superés aquesta eliminatòria, el seu rival en la segona tanda seria el Kataja finlandès. El partit d’anada es disputaria aquest diumenge al Palau Olímpic, a les set de la tarda, i la tornada, dimarts vinent a Joensuu, una localitat a l’est del país amb uns 58.000 habitants. El Kataja no tindrà un dels seus jugadors històrics, com era Teemu Rannikko, que ha fitxat pel Salon Vilpas. Però té fins a sis nord-americans –Àlex Murphy, Alex Marzette, Wesley Saunders, Damier Pitts, Daniel Bejarano i Matthew Hezekiah.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)