Més bàsquet

bàsquet

Champions League

Europa, un vist i no vist

Champions League. La Penya diu adeu prematurament a Europa tot i tenir a les mans l’eliminatòria (64-71) per culpa d’un final desastrós. L’anada va ser clau

L’aventura europea del Joventut ha durat menys del que tothom pensava i esperava. L’eliminació prematura contra el Kataja finlandès –havia de remuntar 4 punts– obliga a plantejar-se el nou escenari amb un sol partit per setmana i sense l’opció de la competició europea per foguejar els joves. La Penya ho va tenir a les seves mans, però després de l’odissea viscuda en el viatge és lògic que fallessin les forces en certs moments. L’error va ser perdre a Badalona, un fet que ha estat definitiu per quedar fora, així com les lesions i el moment de forma d’alguns.

Factor sorpresa: una 2-3

Diego Ocampo va situar des del salt inicial una zona 2-3 que va sorprendre amb Gielo de titular tot i tenir un dit de la mà fracturat. Però volia jugar. Els verd-i-negres van descol·locar els finlandesos, que veien com els seus dos grans motors, Pitts i Marzette, no trobaven bones opcions de tir. A més, la superioritat interior de la Penya va ser abismal a la pintura. Primer amb Birgander, també titular, que va anotar els cinc primers punts del seu equip. El va rellevar Jordan, que també es va fer un fart d’anotar. A diferència del partit de Badalona, quan rebia Jordan els finlandesos no li feien dobles i triples ajudes, i allà va ser imparable. El motor va ser Dimitrijevic, que va tenir alts i baixos però va anotar amb facilitat. En el descans (30-35) amb Jordan (10 punts), Birgander (7) i Neno (7).

Després de la represa, els finlandesos van començar a anotar triples (6/10 en el tercer quart) i el matx es va complicar. Però la Penya va reaccionar ja amb defensa individual i amb Birgander, Dimitrijevic i Ventura destacant en atac. Però quan semblava decidit (64-71 1:21 abans del final) la precipitació innecessària, les pèrdues i un triple de Pitts ho va engegar tot a rodar. Badalona no tindrà Penya entre setmana.

En la primera part hem concedit massa rebots fàcils i hem perdut moltes pilotes; el final no l’hem sabut jugar amb paciència
Ens hauria agradat passar, perquè era una oportunitat perquè els joves juguessin molt
Diego Ocampo
TÈCNIC DEL DIVINA JOVENTUT

La Penya renuncia a la FIBA Cup

Els equips eliminats de la fase prèvia de la Champions League, com la Penya, obtenen bitllet directe per jugar la segona competició de la FIBA: la FIBA Europe Cup. Però el Divina Joventut ja va comunicar a la FIBA que en el cas de quedar fora de la Champions League renunciaria a jugar-la. No és atractiva esportivament ni bona econòmicament.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)