Europeu

La selecció espanyola es treu un pes de sobre (67-59)

Bàsquet. Astou Ndour (23 punts) ha liderat l’equip de Lucas MOndelo, sense l’encert d’ahir i que ha despertat al final amb un 7-0

El 67-65 en el darrer amistós d’Espanya, contra la Gran Bretanya no era el millor auguri per al segon partit de la fase de grups de l’Eurobasket. Espanya, amb penes, treball i Ndour (23 punts), l’ha resolt (67-59) i lidera el grup A, amb l’accés directe als quarts a la mà –evitant el duel de vuitens entre segons i tercers de grup–. Letònia, diumenge a la tarda (17.30 h), serà el tercer rival espanyol.

El guió

L’error en el triple d’Anna Cruz a la primera possessió, amb cistella de Ndour a l’ofensiu (2-0) ha marcat el guió del partit fins el descans (31-34). Espanya ha marxat al vestidor amb 1/8 de 6,75 m i l’únic encert de María Pina, a 6:24 d’anar al vestidor (19-18).

Lucas Mondelo no ha trobat el to i ala mitja part ja havia fet jugar onze jugadores, totes menys Vilaró. Que Ouviña sortís 1:06, perdés dues pilotes i deixés el seu lloc a Queralt Casas, el paradigma.

I Gran Bretanya a la seva, tancat darrere i fent mal Espanya primer de fora (13-14, Jones de tres), després a dins (21-24 Fagbenle a 5:01 per acabar el segon quart i minut de Mondelo) i, finalment, aprofitant el desconcert espanyol personificat en Laia Palau. Perquè Samuelson li ha fet dues cistelles a la cara i, la base de l’Spar Citylift, ha perdut la pilota al servei de fons de la segona i l’equip britànic ha establert la màxima (29-34). Nicholls, d’ofensiu a l’error el triple de Xargay, ha tancat el marcador a la primera meitat. La càntabra duia 9 punts i, la senegalesa emigrada a Canàries, 12.

Un far

El triple de Sílvia Domínguez, al darrer segon del tercer quart creuant la pista fins a 6,75m, no només ha aixecat l’ànim a l’equip espanyol sinó que ha completat un parcial d’11-2 (48-43). Ndour, autora de 19 punts en 21 minuts inclòs el segon triple d’Espanya en tot el partit (43-43 a 1:30) s’ha erigit en el far. Xargay ha encès la metxa (37-39) del parcial que donava la màxima al conjunt de Mondelo, que encaixava un triple a la primera possessió britànica al darrer quart (48-46, Samuelson). Ndour ha fet, d’ofensiu a l’error de Cruz, la primera cistella d’Espanya a 7:24 per acabar (50-46). Ouviña s’ha estrenat a l’anella passada al 34’ i, Laia Palau, amb un dos més un a 5:38 (55-46).

Chema Buceta, l’entrenador que més cops ha dirigit la selecció espanyola, ha aturat el partit després de l’addicional de la base de l’Spar Citylift. Ndour ha fet la quarta tot seguit, en dos segons.

Mondelo ha demanat el temps a 4:01, amb el primer triple de Leedham (57-51, autora de 24 punts ahir amb 5 triples). El segon ha arribat amb l’empat al marcador (1:57), de la canonera britànica davant Palau, dispersa, i per completar un 0-9.

Ouviña, assistida per Domínguez i de tres, ha fet el 60-57 i la capitana d’Avenida el 62-57 forçant al màxim, contra la defensa britànica. Laura Gil i Anna Cruz de 4,60 m han lligat el 8-0 que sentenciava el triomf espanyol i Ndour ha tancat el resultat amb el seu 23è punt (67-59).