Europeu

L’ombra d’Astou Ndour

Bàsquet. Europeu femení. La senegalesa emigrada a Canàries tapa el mal partit d’Espanya, molt erràtica però amb un peu als quarts de final

ESPANYA 67 G. BRETANYA 59

ESPANYA:Nicholls (11), Palau (3), Xargay (3), Cruz (9), Ndour (23) –cinc inicial–; Ouviña (5), Domínguez (7), Abalde, Casas, Pina (3) i Gil (3). 23/43 de dos, 4/16 triples (Ndour, Ouviña, Domínguez i Pina), 9/14 tirs lliures, 37 rebots (8 Ndour), 18 assistències (5 Palau) i 77 de valoració (29 Ndour).GRAN BRETANYA:Collins, Handy (6), Leedham (9), Fagbenle (20), Samuelson (9) –cinc inicial–; Jones (3), Vanderwal (4), Campbell, Monakana (4), Green (4) i Simpson. 18/44 de dos, 5/15 triples (2 Handy i 1 Leedham, Samuelson i Jones), 8/8 tirs lliures, 28 rebots (5 Leedham i Fagbenle), 11 assistències (3 fagbenle) i 59 de valoració (23 Fagbenle).PARCIALS:14-14, 17-20 (31-34), 17-9 (48-43) i 19-16 (67-59).

Demà

Ucraïna-Gran Bretanya (12h) i Letònia-Espanya (17.30h)

Classificació

França (2-0), R. Txeca (1-1), Suècia (1-1 i Montenegro (0-2)

Grup C

Jornada 2

Eslovènia - Turquia

62 - 55

Itàlia - Hongria

51 - 59

Hongria (2-0), Eslovènia (1-1), Itàlia (1-1) i Turquia (0-2)

Grup D

Jornada 2

Bèlgica - Bielorússia

61 - 69

Sèrbia - Rússia

77 - 63

Sèrbia (2-0), Bielorússia (1-1), Bèlgica (1-1) i Rússia (0-2)

Si abans-d’ahir entre Xargay (6), Cruz i Palau (2) i Domínguez (1) la selecció espanyola es va exhibir des de 6,75 m en el debut contra Ucraïna, ahir el perímetre de l’equip de Lucas Mondelo va poder respirar tranquil amb la presència d’Astou Ndour a la pintura. La senegalesa (Dakar, 1994) emigrada a les Canàries va obrir el marcador (2-0, d’ofensiu a l’error en el triple de Cruz, en el primer atac) i el va tancar (67-59 assistida per la pivot Laura Gil). Les dues interiors titulars –Ndour (23) i Nicholls (11)– van anotar més de la meitat dels punts (34/67) i l’aparició de la segona unitat va sentenciar les britàniques, que en l’últim amistós de preparació ja havien tingut el campió d’Europa contra les cordes (67-65). Perquè amb un 0-11 encaixat i el duel empatat a 57 a menys de dos minuts per al final, Sílvia Domínguez va assistir Ouviña en el triple (60-57) i va er el 62-57 estavellant-se contra la defensa rival, tancada tot el partit –i encara més amb el perímetre rival sense punteria– per obrir el definitiu 8-0 (65-57 2/2 Cruz de 4,60 m a 27 segons).

Comptagotes

María Pina va fer el primer triple d’Espanya (19-18) a 6:24 per al descans, quan Ndour ja duia 12 punts i Nicholls, 9 (31-34). L’equip britànic les veia venir al darrere. Però la capitana de l’Avenida ja va advertir amb un triple per tancar el tercer quart (48-43), que completava un parcial d’11-2 després que el segon triple d’Espanya, de Ndour a 1:30 (43-43), ensorrés l’últim avantatge britànic (la seva màxima va ser de 5 abans del descans, 29-34). Els primers punts de Laia Palau a 5:49 per al final (55-46, dos més un) permetien Cruz completar un 9-0 que semblava definitiu (57-46). Però la quarta d’Astou, l’aparició de Leedham (24 punts amb 5 triples abans-d’ahir) i les pèrdues de la selecció espanyola hi van posar emoció, amb l’empat a 57 després d’un 0-11. Res, demà Espanya té els quarts, contra un rival que vindrà dels vuitens, a la mà.

6,75 M

4
triples
de 16 intents va fer Espanya. Pina (19-18), Ndour (43-43), Domínguez (48-43) i Ouviña (60-57).