FCBQ

L’ambició des del triple

Bàsquet. Lliga catalana LEB. El Girona guanya l’Hospitalet en l’estrena oficial del curs a Fontajau liderat per l’encert d’Esteban (5), Sàbat i Sevillano (4) i la força de Hester

girona 79 l’hospitalet 73

BÀSQUET GIRONA:Hester (16), Moreno (16), Dijkstra (6), Sevillano (8), Sàbat (18) –cinc–; Costa, Cosialls i Esteban (15). 13/34 de 2, 14/33 de 3 (5 Esteban i 4 Sàbat i Moreno i 1 Sevillano), 11/13 tirs lliures, 41 rebots (11 Hester), 18 assistències (4 Sàbat) i 96 de valoració (27 Sàbat).TORRONS VICENS:Garcia (14), Balastegui (2), Diop (8), Lozoya (17), Creus (16) –cinc–; Leston (3), Guia (2), San Epifanio (5), Homs (6) i Codinach. 16/36 de 2, 9/19 de 3 (4 García i Creus i 1 Lozoya), 14/20 tirs lliures, 26 rebots (7 Diop), 12 assistències (3 Creus, Lozoya i Guia) i 71 de valoració (21 Creus).PARCIALS:22-15, 20-27 (42-42), 17-17 (59-59) i 20-14 (79-73).

Albert Sàbat va agafar el micròfon pocs minuts abans del salt inicial del primer partit oficial del curs a Fontajau. El base de Llagostera es va dirigir al més del miler de persones que hi havia i va prometre treball i ambició. “Sabem que vosaltres també ho sou”, va dir el capità del Bàsquet Girona. El tècnic Àlex Formento va prendre la paraula després i va tornar a recórrer al terme ambició, assegurant que l’equip es vol merèixer el suport de l’afició.

Dit i fet. Salt inicial i 2-0 de Sàbat en suspensió. I dos triples del 3, 13-9 i 16-11 per mantenir tota l’estona el conjunt vermell per davant. Fins que Ivan García amb el seu tercer triple abans que acabés el segon quart va empatar a 42.

El quart triple de Sàbat en set intents mantenia el Girona per davant i Lozoya igualava de nou el duel a 59 amb un triple lateral estratosfèric que tancava el tercer quart. Sevillano, en l’inici del darrer, tornava a negar l’avantatge als visitants, que veien com, anul·lat Sàbat, entre Esteban (5 amb tres seguits entre el final del primer quart i l’inici del segona) i Víctor Moreno (4/5 a la segona meitat) el Girona insistia en l’ambició exterior.

La interior la va posar Antonio Hester. Un 2+1 en una acció iniciada amb tap seu (35-29) i l’esmaixada a una mà en el darrer quart (70-64) van fer que el públic cantés el nom del pivot de Miami, abans que Esteban sentenciés el resultat a dos minuts (79-67). Com? De tres.

Aquests partits serveixen molt per seguir creixent. Estem en el bon camí i si mentre vas construint guanyes, també et reforça
La identitat que busquem és la d’un equip agressiu tant en defensa com en atac. Si tenim opcions de llançar, endavant
Signo l’encert en el triple, però hem de defensar, córrer i buscar la cistella des del triple o la penetració