FCBQ

Un club contra la repressió

Bàsquet. El Bisbal es va negar a jugar tots els partits del cap de setmana i es queixa que la federació “es renti les mans” en la situació actual

El Bisbal Bàsquet és un dels clubs catalans que més clara han tingut la seva posició després de l’aparició de la sentència i la posterior repressió de la policia espanyola i els Mossos d’Esquadra. Abans del cap de setmana va anunciar la suspensió de tots els seus partits per una raó ben concreta, no hi havia cap doble lectura possible: “En protesta per les agressions, repressió i injustícia exercides per part de l’Estat al poble del nostre país.” El primer equip, el de copa Catalunya, va posar-se d’acord amb el Masnou per ajornar el partit previst per diumenge i cap dels altres 16 equips de l’entitat tampoc va jugar. De fet, n’hi ha un –el femení sub-25– que probablement perdrà el partit com a no presentat, ja que el Fornells sí que va comparèixer, tot i que havia estat avisat de les raons del seu rival per ajornar el duel.

“El comunicat de la federació catalana és ambigu pel que fa a la suspensió de partits; es renten les mans i no es pronuncien contra la violència policial; és equidistant, per dir-ho suaument”, explica l’entrenador del primer equip i directiu del club, Joan Ferrer. En aquest sentit, presentarà un escrit per evitar la derrota de l’equip sub-25. “Ens és igual perdre o guanyar, però ho fem per una qüestió de dignitat.” Ferrer entén que la decisió del club era lògica veient els esdeveniments que havien tingut lloc durant tota la setmana. “Els nostres jugadors són gent jove i molts volien anar a les manifestacions per denunciar tot el que s’està vivint”, assenyala Ferrer, que dona les gràcies a tots els altres equips que van acceptar ajornar els partits i agraeix la feinada dels entrenadors a fer les gestions pertinents. “Molts altres equips ens han agraït la posició perquè entenen que la situació reclamava decisions més clares per part de la federació.”

El primer equip probablement jugarà el partit ajornat contra el Masnou el 31 d’octubre o en alguna altra data lliure al desembre. No va ser l’únic partit ajornat. El Montgat-Lluïsos de Gràcia, del mateix grup, tampoc es va jugar. L’equip de Barcelona va fer una piulada en anglès reclamant als seus seguidors la denúncia per la sentència amb l’etiqueta #StandUpForCatalonia.

El Bisbal sempre s’ha manifestat com un dels clubs més reivindicatius del bàsquet català en la defensa del dret a l’autodeterminació i de la república catalana. De fet, el primer equip juga amb una samarreta dissenyada perquè s’hi vegi una estelada, defugint el tòpic superat que la política i l’esport no tenen res a veure.

PROTAGONISTA

Els jugadors són gent jove i molts sentien que també havien d’anar a manifestar-se
Joan Ferrer
ENTRENADOR I DIRECTIU del bisbal
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)