Eurocopa

La Penya podrà continuar creixent a l’Eurocopa

Bàsquet. El conjunt verd-i-negre rep una invitació de l’Eurolliga per ser un dels 24 clubs que competiran en la segona competició continental el curs vinent

Just abans de l’esclat de la pandèmia, el 4 de març, el Joventut tancava la seva participació en l’Eurocopa a les portes dels quarts de final, però oferint un espectacle de primera contra l’Unicaja (101-86) i presentant un magnífic balanç de vuit victòries en vuit partits al Palau Olímpic. Va quedar la sensació que el concurs en la segona competició continental havia estat una oportunitat perfecta en el procés d’aprenentatge del jove equip verd-i-negre. Amb el propòsit de continuar creixent, la directiva va tramitar la inscripció i, tot i el dotzè lloc que ocupava en la fase regular de la lliga, ahir se li va concedir una invitació per completar el grup de 24 integrants en l’Eurocopa. Sens dubte, una gran notícia per al conjunt badaloní, que reforçarà la seva moral amb vista a l’estrena en la singular fase final de l’ACB, en què demà debuta contra el totpoderós Barça (15.30 h). Els altres equips de l’ACB que hi competiran són el MoraBanc Andorra, l’Unicaja de Màlaga i l’Herbalife Gran Canària. Tots tres ja són també a València, a punt per afrontar el desenllaç del campionat estatal.

El president de la Penya, Juanan Morales, no amagava la seva satisfacció en el moment de donar-se a conèixer la notícia: “Jugar la pròxima edició de l’Eurocopa suposa un reforç en el projecte que vam començar fa uns anys. Tenim moltes esperances que l’equip competeixi a molt bon nivell.” En aquest sentit, considera que serà un plus per a futures incorporacions: “La Penya serà un destí atractiu per a jugadors que hagin de complementar els que nosaltres formem al nostre propi planter, i suposa un pas cap a la consolidació com un club que sempre disputa competicions europees.” Així, valora l’experiència de l’últim curs: “Serà positiu per als joves que no l’havien disputat mai, per entendre-la i aprendre a jugar dos partits del màxim nivell durant la setmana.”

Les dates

El divendres 10 de juliol, amb els quatre equips de l’ACB separats en els quatre bombos, es farà el sorteig de grups. La fase regular, amb sis equips en cada grup, es farà del 30 de setembre al 16 de desembre. El top-16, que jugaran els quatre primers de cada grup, es farà del 30 de desembre al 3 de febrer; els quarts de final, del 2 al 10 de març; les seminals, del 16 al 24 de març, i les finals, del 6 al 14 d’abril.

EL PROTAGONISTA

Jugar la pròxima Eurocopa suposa un reforç en el projecte que vam començar fa uns anys
Juanan Morales
President del joventut de badalona
La llista de 24
AS Mònaco (França)
Bahcesehir College Istanbul (Turquia)
Buducnost Podgorica (Montenegro)
Olimpija Ljubljana (Eslovènia)
Skyliners Frankfurt (Alemanya)
Bursaspor (Turquia)
Germani Brescia Leonessa (Itàlia)
Herbalife Gran Canària (ACB)
JL Bourg (França)
Joventut de Badalona (ACB)
Lietkabelis Panevezys (Lituània)
Lokomotiv Kuban Krasnodar (Rússia)
Maccabi Rishon LeZion (Israel)
Metropolitans 92 Levallois (França)
MoraBanc Andorra (ACB)
Nanterre 92 (França)
Partizan NIS Belgrad (Sèrbia)
Promitheas Patras (Grècia)
Ratiopharm Ulm (Alemanya)
Telenet Giants Anvers (Bèlgica)
Umana Reyer Venècia (Itàlia)
Unicaja Màlaga (ACB)
UNICS Kazan (Rússia)
Virtus Segafredo Bolonya (Itàlia)
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)