ACB

Una part per a cada equip

Bàsquet. ACB. El Joventut domina durant els primers 22 minuts (45-34) però el Barça reacciona amb un Mirotic clau fent 10 punts en el tercer quart i un parcial de 5-22 definitiu

JOVENTUT 68 BARÇA 75

JOVENTUT:Zagars (3), Ribas (8), López-Arostegui (5), Morgan (4), Tomic (8) –cinc inicial–, Dimitrijevic (8), Dawson (8), Brodziansky (12), Ventura, Bassas (5), Birgander (2) i Parra (5). 18/35 de 2. 5/22 triples (2 Ribas, 1 Dawson, 1 Brodziansky i 1 Zagars). 17/26 lliures. 32 rebots (7 Tomic), 8 assistències (4 Dimitrijevic) i 50 de valoració (11 Brodziansky).FC BARCELONA:Bolmaro (9), Brancou (5), Hanga (7), Mirotic (14), Pustovyi (5) –cinc inicial–, Davies (7), Smits (3), Heurtel (5), Badji (1), Oriola (7), Sergi Martínez (2), Claver (2) i Calathes (7). 18/34 de 2. 6/20 triples (1 Brancou, 1 Hanga, 1 Bolmaro, 1 Smits, 1 Heurtel i 1 Mirotic). 21/30 lliures. 35 rebots (8 Mirotic). 10 assistències (3 Heurtel) i 70 de valoració (14 Mirotic).PARCIALS:20-13, 20-19 (40-32); 10-28 (50-60) i 18-15 (68-75).

25

jugadors

van jugar el derbi

El Palau Olímpic de Badalona va ser escenari ahir d’un derbi especial en el primer partit de Tomic (8 punts, 7 rebots en 22 minuts) i Ribas (5 punts en 21 minuts) contra el seu exequip. El matx va ser intens, amb protagonisme repartit i sense una estrella destacada. Tant Carles Duran com Jasikevicius van fer proves sem pre fent defensa individual. Van tornar a ser baixa Abrines, Kuric i Higgins, que va servir per tornar a donar minuts a Brancou, molt descarat i participatiu, mentre que Badji i Sergi Martínez van estar discrets. És la tercera victòria en pretemporada del Barça, en tres partits, i la segona derrota de la Penya. Els dos equips tornaran a jugar divendres les semifinals de la Lliga Catalana, contra el MoraBanc i el Baxi Manresa, respectivament.

El matx va tenir un primer temps dominat per la Penya amb una bona defensa i tapant els referents blaugrana. Els verd-i-negres van arribar a dominar només començar el segon temps d’11 punts (45-34) després d’una cistella de Brodzansky, el més destacat de la Penya. Però la reacció del Barça va ser immediata: va pujar línies, va ofegar defensivament els verd-i-negres pressionant tota la pista i va fer un primer parcial de 12-0 ampliat a un 5-22 per sentenciar el matx (50-60). Els dos equips van poder fer proves i seguir creixent.