Més bàsquet

Mor Toni Comas, històric fundador de l’associació d’entrenadors

Bàsquet.

Toni Comas i Coma (1951, Barcelona) ha mort aquesta matinada deixat un llegat de gran rellevància en el bàsquet català, sobretot la fundació (1982) de l’associació d’entrenadors de la qual en fou el primer president fins el 1987. Comas es va formar com a jugador a la UE Gaudi, l ’Esparreguera, la Salle Barcelona i la UE Mataró. Com a entrenador va dirigir la UE Gaudí, el DOSA Badalona, el Banca Catalana i la UE Mataró.

El 1987 va ser escollit president de l’associació espanyola d’entrenadors, càrrec que va ocupar fins el 2005. Va impulsar l’organització de clínics d’alt nivell tècnic, contractant els millors entrenadors del moment a l’NBA. També va iniciar la publicació de la revista especialitzada Clínic i la creació d’un comitè professional dins de l’associació que representa els tècnics de l’ACB.

En l’àmbit internacional va ser membre de la comissió executiva de la FIBA Europa i president de l’associació europea d’entrenadors. També va tenir càrrecs a l’ajuntament de Badalona i en el FC Barcelona va treballar en l’àrea de formació d’entrenadors i fins el 2019 va ser director de Masia Solidària, fundada per ajudar a través de l’educació nens i joves vulnerables.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)