Eurolliga

Pau Gasol, límit 48 hores

Bàsquet. Demà passat s’acaba el termini d’inscripció per a l’Eurolliga, competició en què podria fer un doblet que només han assolit 4 jugadors

L’operació retorn de Pau Gasol s’ha de certificar oficialment entre avui i demà per una raó òbvia: les inscripcions de jugadors a l’Eurolliga acaben dimecres i és evident que ni una part ni l’altra estan interessades a portar el jugador només per a l’ACB. Atesa la filtració de l’acord i l’enorme repercussió que va tenir el fitxatge, el mateix jugador va sortir al pas, a la nit, afirmant que no està “llest” per saltar a la pista, però en cap cas va desmentir l’acord.

Per incorporar jugadors a la competició europea hi ha diversos terminis. Es va acabar, per exemple, per a components de plantilla que ja han jugat en algun equip. És el cas de Thomas Heurtel, que, tot i que ha rescindit el contracte amb el Barça, ja no pot jugar amb cap altre equip de l’Eurolliga aquesta temporada com era el seu desig. Per això el seu interès era alliberar-se abans del 6 de gener i signar pel Real Madrid, però el Barça va descobrir la jugada i va frenar l’operació. Ara, estudia una oferta de l’Asvel però si l’accepta només podrà jugar en la lliga francesa abans d’incorporar-se a l’estiu a l’equip de Pablo Laso.

El termini per als jugadors que no han jugat aquesta temporada en l’Eurolliga s’acaba demà passat i Pau Gasol no desaprofitarà l’oportunitat de convertir-se en un dels pocs jugadors de la història amb l’NBA i el títol europeu en el seu palmarès. Només hi ha un cas, de fet, d’un jugador que ha conquerit primer l’anell de l’NBA i després, la glòria europea. Bob McAdoo va guanyar, com Gasol, dos anells amb els Lakers (1982 i 1986) i després, va ser campió europeu amb l’Olimpia de Milà (1987 i 1988). Els altres jugadors que han fet un doblet altament complicat han triomfat primer a Europa. Són Kukoc (Split i Chicago), Ginóbili (Virtus i San Antonio) i Tabak (Split i Houston).

El 2001, el Barça d’Aíto era també un dels favorits en la copa d’Europa, però en l’eliminatòria de quarts de final contra el Benetton es va quedar precisament sense el pivot de Sant Boi, operat d’apendicitis. Sense ell, l’equip no se’n va sortir i Gasol va acabar fent les Amèriques sense la corona europea.

ELS ESCOLLITS

McAdoo, Kukoc, Ginóbili i Tabak han assaborit la glòria en l’NBA i a Europa
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)