Lliga femenina

Resignació en discòrdia

Bàsquet. “No hi ha excuses, hi ha circumstàncies”, diu Xavi Fernández sobre l’Spar Girona, amb la copa a València i l’Eurolliga a Salamanca aquest març i que serà tercer a la lliga regular

“L’equip sempre competeix i amb molt bona actitud. Però això segurament no serà suficient per arribar a assolir grans èxits: tenim la copa a València, els quarts de l’Eurolliga a Salamanca, play-off amb semifinal i final a camp contrari... El camí no és fàcil, però a vegades el més important és sentir que ho estàs donant tot.” És l’anàlisi de Xavi Fernández, el director general de l’Uni, sobre la situació esportiva de l’Spar Girona, un cop relegat al tercer lloc de la Lliga Femenina després de la derrota a València (58-55). “No hi ha excuses, hi ha circumstàncies”, és la lectura que en fa la cúpula del club. La lesió de Chelsea Gray i la marxa d’Helena Oma deixaven Alfred Julbe amb nou jugadores –vuit perquè Júlia Soler no va arribar al minut a pista– per a un partit de màxima exigència en què l’equip es va veure limitat, primer, per l’aspecte físic i, després, pel desencert. “Volem transmetre tranquil·litat, estem satisfets i potser a partir d’ara toca assumir un altre paper”, es resigna Fernández sobre el paper a València.

El model

Xavi Fernández exposa que tant l’Avenida com el València són dues entitats amb un mecenatge al darrere que els cobreix el 75 o el 80% del pressupost: “Aquest no és el model de l’Uni, nosaltres tenim un patrocinador principal al qual estem molt agraïts perquè gràcies a Spar som aquí. I després moltes petites empreses del teixit social de Girona. És, pel costat bo i el dolent, el nostre model i s’ha de tenir en compte.”

La decisió

“En aquesta vida s’ha de ser conseqüent. I per aconseguir rendir al nivell que ens proposem, primer hi has de ser. Això és esport professional i després la pilota entra o no”, especifica el director general del club, per subratllar la línia “d’esforç i treball col·lectiu” de l’Spar Girona. “L’entrenador està fent una gran feina per canviar moltes coses. Les jugadores també per assimilar tots aquests aspectes i, potser, l’únic però seria no haver pres la decisió abans. Hauria tingut més temps i possibilitats de planificació”, es reafirma sobre la decisió de prescindir d’Èric Surís, l’1 de novembre, i apostar per Alfred Julbe. “Estem contents i, de cara al futur, si vol continuar amb la feina que s’ha iniciat aquesta temporada, estarem molt contents de seguir.”

L’any que ve

Alfred Julbe es va comprometre amb l’Uni fins a final d’aquest curs i, de l’actual plantilla, només Julia Reisingerová i Júlia Soler tenen contracte per a la temporada que ve. “És evident que s’haurà de fer un projecte renovat, amb tota seguretat, a la baixa”, diu Xavi Fernández sobre l’actual context i la retallada en el pressupost que haurà de fer l’Uni per a l’exercici següent, amb un dèficit que arrossegarà d’aquest curs per eixugar.

El club treballa amb una estructura de plantilla en què pretén disposar d’un cinc titular igual de potent que el d’ara, i les jugadores de complement, de projecció i que facin un esforç econòmic renunciant a ofertes superiors; en la línia que ha seguit en tantes ocasions la direcció esportiva de l’Uni. “El club sempre ha estat conseqüent i hem jugat les competicions que ens guanyem a la pista. Però no tirem la tovallola: les lligues les hem guanyat amb el factor pista en contra. I si hem de jugar l’Eurocopa ho farem, però tinc clar que l’equip lluitarà fins al final”, reconeix sobre la possibilitat de no jugar l’Eurolliga per quart cop.

El pal de paller

Laia Palau (1979) medita allargar un any més la seva dilatada carrera esportiva i, si l’europeu i els Jocs no la fan canviar de pensament, Girona és la seva prioritat. “Ella tindrà les portes obertes fins que vulgui. És tal l’exemple de professionalitat i d’entrega cap a la resta de l’equip que quan la veus jugar t’oblides de l’edat que té”, afirma Xavi Fernández sobre la capitana.

El març més boig

“Tindrem alguna possibilitat”; aquesta és l’esperança de l’Uni amb els títols a l’horitzó. L’Avenida encara ha d’anar a València (71-69 a la pròrroga en la primera volta). Serà el 13 de març perquè les castellanes visitaran el 10 –la final de copa és el 7– l’Estudiantes, la setmana abans de l’Eurolliga amb els quarts a doble partit el 17 i 19 de març Perfumerías-Spar. La darrera setmana de març l’equip de Roberto Íñiguez juga contra el Bembibre dilluns a casa i, després, dimecres a Gernika i dissabte a Girona.

I el públic?

“Hem de veure si el Procicat ho autoritza”, respon Xavi Fernández en relació amb la presència d’aficionats a la grada. Una circumstància que s’ha vist en les tres derrotes de l’Spar Girona a la Lliga Femenina. A l’octubre a Fontajau (58-68), al desembre al Würzburg (79-61) i abans-d’ahir a la Font de Sant Lluís. L’Uni participa en el projecte Obrim Girona, la prova pilot que de moment encara no veu la llum per les restriccions. El partit del 12 de març contra l’Araski era l’escollit. L’altre de lliga és el dia 27, contra l’Avenida, en la darrera jornada de la lliga regular.

CURS 2021/22

Reisingerová i Soler tenen contracte i l’Uni espera renovar Julbe i Palau
Patrocini
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)