Eurolliga

L’Spar Girona perd amb l’Avenida (71-65) i es queda als quarts de l’Eurolliga

L’Uni, que havia de remontar 8 punts, ha arribat a disposar d’una màxima de set al segon quart (25-32)

L’Spar Girona ha quedat eliminat als quarts de final, en la seva primera aparició entre els vuit millors equips de l’Eurolliga, amb la derrota contra l’Avenida en el segon partit de la bombolla de Würzburg. Un parcial de 0-14 (23-29) i el triple de Vasic, el segon de l’equip gironí, establia la màxima abans del descans (25-32), insuficient. Frida Eldebrink i Tiffany Hayes (16) han estat les màximes anotadores del partit.

Desequilibri

Reisingerová ha tornat a ser l’aposta gironina a l’inici (0-2 i 4-6) i, amb el triple d’Eldebrink (6-9), arribava la màxima gironina. El desencert (5/12 de 2 i 1/4 triples) i sobretot les faltes (3-9 anb 3 d’atac a l’Spar Girona) marcaven l’evolució del primer quart (18-15).

La mitja distància

Katie Lou Samuelson després de pèrdua gironina obria el segon quart i Leo Rodríguez feia el primer triple local (23-15) que establia la màxmia blanca. Les suspensions de Palau i Eldebrink després de temps mort de Julbe (7:10) obligaven Íñiguez a aturar-ho a 6:20 (23-19) però l’Uni seguia des de la mitja distància i la sueca i Labuckiene empataven a 23. Frida ha forçat la tercera a Hayes a 3:54 i de tir lliure lligava un 0-10 (23-25)i la lituana feia el mateix amb Milic (23-27 a 3:27) per a la màxima gironina.

Cazorla ha tallat el 0-14 (23-29 Araújo de 4,6 m) i el segon triple de l’Spar Girona, de Vasic, acostava l’Uni a l’objectiu (25-32), però de nou la canària de tres (30-32) ajustava el resultat al descans: 32-34 amb les faltes compensades (11-11).

L’aposta

L’Uni canviava en tots els blocs a l’inici del tercer quart i l’Avenida ha tret petroli de cada oportunitat amb 4 punts de Hof i el triple de Karlie Samuelson (39-39). Araújo havia obert la segona meitat de tres (32-37) i Reisngerová, inèdita al segon quart, empatava a 41 d’ofensiu abans de cometre la tercera a 7:06) i rebre una passada magistral de Gray pe rfer el 42-43). Hof, a 5:22, ha forçat la quarta a la txeca per empatar a 43.

L’amenaça

La neerlandesa es feia més gran (48-47), després de triple de hayes al límit de la possessió (46-45) )i li forçava una tècnica a Araújo, davant la banqueta d’Íñiguez, per caure després d’un triple en què hauria pogut rebre falta de la pivot.

Cazorla també frontal i Hayes al lateral després d’ofensiu blanc (54-49) amenaçaven l’esperança gironina, que de seguida recuperava Eldebrink amb el seu segon triple (54-52).

Julbe ha començat l’últim quart amb Palau i Gray (54-54) juntes i a 8:07 (57-54 2+1 Katie Lou) ha fet entrar Vasic, Araújo i Reisngerová per jugar amb elles. Íñiguez també Hayes amb quatre i l’esquerrana assistia Hof (59-54).

L’intercanvi

Eldebrink per Palau a 6 per acabar i després de temps mort acabava amb dues pèrdues de la sueca però la defensa rutllava i Araújo de cantó a cantó feia el 59-56 però Cazorla responia de seguida en l’inici d’un intercanvi en cada atac –61-58 reisingerová, 63-60 la gallega i 65-62 Gray– que afavoria l’Avenida: temps mort a 2:10 amb possessió.

Reisingerová a 2:02 feia la cinquena i Hayes després de recuperació, sola, el 67-62 que responia Vasic de tres (67-65) a 1:13. Una altra recuperació local després de tirs lliures de Hayes (69-65) deixava sense opcions de victòria l’Spar Girona, amb la nord-americana repetint de 4,6 (71-65) i l’afició local celebrant l’accés a la final a quatre, bufandes al vent, abans que Julbe fos castigat amb tècnica a 7,4 segons.