Eurocopa

Virtus-Joventut, ‘mamma mia!’

Bàsquet. Eurocopa. Els dos històrics disputen avui el primer assalt d’una sèrie al millor de tres enfrontaments

Dos històrics del bàsquet europeu se citen aquest vespre (20.45 h, DAZN) per disputar el primer assalt dels quarts en una sèrie al millor de tres partits. El segon duel serà divendres a Badalona (19 h) i si fos necessari un tercer seria dimecres vinent a Bolonya (20.45 h). La Virtus Bolonya, amb un pressupost que multiplica per quatre el de la Penya, compta amb una plantilla de luxe amb l’ex-NBA Milos Teodosic al capdavant com a gran líder, però també amb l’altre ex-NBA Belinelli, que ha dotat l’equip de moltíssima qualitat. Al seu costat hi ha Stefan Markovic, Alibegovic, Abass, Stefan Nikolic, Gamble, Vince Hunter i Kyle Weems. El gran candidat al títol per ser el curs vinent en l’Eurolliga. En la lliga italiana la Virtus Bolonya és tercera (15-7) i ha vençut el Pesaro (70-75) sense poder fer descansar les seves estrelles. Ahir es va jugar el primer partit de quarts entre l’Unics i el Lokomotiv Kuban (94-88). Avui, el Mònaco-Buducnost i Metropolitans francès-Gran Canària.

L’últim precedent, el 2003

La Virtus i la Penya es van veure les cares en l’Eurolliga del curs 2003/2004 amb els italians a la Legadue -la segona divisió italiana-. En el partit a Bolonya, al PalaMalaguti, els verd-i-negres, entrenats per Aíto, van guanyar 91-103 amb 25 punts de Jamie Arnold i 19 de Carles Marco amb 3/5 triples. També hi jugaven Rudy (12), Paco Vázquez (13), Tabak (12) i Digbeu (11). Pels italians, entrenats per Alberto Bucci, el millor era Vonteego Cummings (28+7) La Penya formava part del grup D amb el Zeleznik serbi, el Pepinster belga, el Hapel Jerusalem i el Telekom Bonn.

AMB PÚBLIC?

Fins demà no se sabrà si el Procicat permet que hi hagi 500 espectadors. A dia d’avui no pot entrar ningú però el club està treballant perquè n’hi hagi com a mínim 1.000.
La Virtus, favorita? No renunciem a res, és un moment històric i no renunciem a res; màxima il·lusió
Carles Duran
Patrocini

Retrobament Djordjevic-Morales

El 16 d’abril del 1992 és recordat per tots els aficionats de la Penya com el dia en què el base del Partizan Sasha Djordjevic va anotar el triple en l’últim segon que va barrar el títol de la copa d’Europa al Joventut. Avui dos dels protagonistes d’aquell dia es retrobaran a Bolonya. Un, l’heroi del matx, Djordjevic, ara entrenador de la Virtus, i l’altre, Juanan Morales, ara president de la Penya, que li va tocar viure in situ –com es veu en la imatge– el triple.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)