Lliga femenina

Una missió col·lectiva

Bàsquet. L’Uni ha demostrat en la fase regular que necessita la millor versió de les seves jugadores diferencials per ser un equip temible i amb aspiracions reals d’aconseguir el títol

Alfred Julbe insisteix abans dels partits a les seves jugadores que un rival cal analitzar-lo sempre amb el potencial que és o seria capaç d’assolir en el seu millor dia, sobretot pel talent individual de cada jugadora. En la fase regular l’Uni s’ha fet realment fort precisament quan les seves jugadores clau han connectat entre elles perquè aquest és un equip en què totes tenen un perfil molt marcat i s’acaben necessitant les unes a les altres. Aquí és on hi ha les possibilitats d’èxit en el play-off pel títol, el més exigent de les últimes temporades per la presència del València com a segon classificat.

Els diferents rols de cada jugadora s’han vist clarament en una fase regular en què l’equip ha cedit en els quatre partits contra els dos grans però ha guanyat els altres 26 amb una mitjana d’uns 20 punts de diferència. Araújo i Vasic han estat les més valorades, però la gallega (8,8 punts i 7,9 rebots) trenca partits quan entra en ebullició i compensa la limitada aportació en el rebot de Reisingerová, que d’altra banda és la màxima anotadora, una petita contradicció que sempre ha acompanyat la txeca. L’equilibri entre les especialistes i les jugadores que fan de tot és el problema i la benedicció que ha de gestionar Julbe. Eldebrink és una anotadora compulsiva i Ferrari una gran triplista però Gray, jugant de base o d’escorta, aporta més rebot, defensa, assistències i control.

Palau continua jugant més de 22 minuts per partit i lidera l’equip emocionalment més enllà, mentre que Elonu s’ha vist “perjudicada” per l’efecte Araújo i ha abaixat els números respecte a la temporada passada, quan va ser la màxima anotadora i la més valorada de l’equip. El trident que forma amb la gallega i Vasic en les posicions de 3 i 4 és la millor arma de l’equip en una hipotètica semifinal contra el València. La sèrbia, molt carregada de minuts aquest curs –també a l’Eurolliga i a la copa–, supleix aquest problema amb el seu talent natural i una voluntat a prova de bombes. Ja no és una killer des de la llarga distància, però treu faltes, va al rebot i veu quan una companya està sola.

El canvi del play-off a una eliminatòria a doble partit no hauria de ser negatiu per a l’equip, amb jugadores experimentades en totes les situacions. El got, en tot cas, es pot veure mig ple perquè ofensivament l’equip ha demostrat que té recursos de sobres a fora (Eldebrink) i a dins (Reisingerová), en defensa Julbe ha col·lapsat molts rivals, Gray quan s’hi posa és d’una altra lliga, Araújo està en el millor moment de la seva trajectòria, Vasic ho vol deixar per la porta gran i Palau resisteix contra tot i contra tothom.

4
derrotes.
L’Uni ha perdut els dos partits contra l’Avenida i també els dos partits contra el València
Patrocini

Demà, a Tenerife (20 h)

L’Spar Girona jugarà demà el primer partit de l’eliminatòria de quarts de final contra el Ciudad de la Laguna a Tenerife a les 20 h. El partit de tornada també té horari oficial marcat. Es jugarà dissabte a Fontajau a les 19 h. El club habilitarà el mateix sistema per als aficionats que vulguin assistir al partit. Aquesta vegada no hi ha possibilitats de disputar un partit de desempat.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)