LEB Or

Fontajau ja és un fortí

Bàsquet. El Girona encadena el segon triomf a casa amb públic en la fase de la permanència en un partit amb Busquets (20 punts i 6 rebots) i Faye (18 punts i 8 rebots) de figures

Bàsquet Girona 89 Ourense 77

GIRONA:Sàbat (3), Jónsson (7), Cosialls (2), Logan (10), Rozitis (12) –cinc inicial–, Busquets (20), Barral (2), Faye (18), Schaftenaar (7) i Sevillano (8). 28/42 de 2. 7/28 triples (2 Busquets, 1 Sàbat, 1 Jónsson, 1 Logan, 1 Schaftenaar i 1 Sevillano). 12/15 tirs lliures. 30 rebots (8 Faye). 20 assistències (6 Barral). 102 valoració (30 Busquets).OURENSE:Dimitrejvic (10), Menzies (4), Henriquez (7), Mazaira (8), Navarro –cinc inicial–, Brito (7), Spight (16), Yates (9), Tomàs (4), Joseph (10), Uriz i Van Wijk. 29 rebots (7 Yates). 7 assistències (3 Uriz). 72 valoració (12 Spight).PARCIALS:22-23, 25-19, 17-14 i 25-21.PÚBLIC:600 persones.

8 2 6 635 673

El Girona va encadenar a Fontajau la segona victòria (89-77) en la fase de permanència de la LEB Or contra un dels rivals directes per la primera plaça, l’Ourense. El triomf va arribar fruit del treball col·lectiu i de la millora en defensa en la segona part, però Busquets (20 punts, 6 rebots i 30 de valoració) i Faye (18 punts i 8 rebots), en un dels seus millors partits, van ser decisius.

L’Ourense va fer honor al potencial ofensiu de la seva plantilla en els primers minuts, però els de Carles Marco no es van deixar intimidar i van respondre des del triple i amb un domini aclaparador del rebot, sobretot l’ofensiu. A diferència del partit de diumenge, Sàbat no va trobar Rozitis i l’equip va haver de buscar altres solucions, com ara jugar amb Jónsson alliberat a la cantonada, molt incisiu sortint de titular. L’impacte de Busquets tot just saltar a la pista va ser immediat, amb una esmaixada que va tancar el primer quart (22-23).

En el segon el Girona va cedir el control del rebot sobretot per la presència del corpulent Yates i es va carregar ràpidament de faltes. En atac, però, Barral va llegir molt bé el partit i va formar una connexió letal amb Faye, però el factor diferencial va ser Busquets (12 punts i 2 triples en deu minuts). L’aler de Granollers va acabar la primera part amb un coast to coast que va deixar bocabadats els 600 aficionats de Fontajau.

Després de la represa va aparèixer la millor versió de Rozitis, que, ben assistit, es va cruspir els rivals gallecs. En els millors minuts de l’equip la diferència es va disparar als 14 punts (60-46), però just llavors va arribar el col·lapse, pràcticament cint minuts sense anotar. Un parcial de 2-10 va tornar a obrir el partit (62-56), amb Spight liderant els gallecs. El quart va acabar, això sí, amb una majestuosa cistella de Schaftenaar a cèrcol passat. L’equip va sortir llançat en el darrer amb una cistella de Busquets, una esmaixada de Faye i un triple de Schaftenaar (71-58). L’Ourense va mirar de forçar la màquina en defensa, però el Girona no va abaixar el ritme i, després de dos rebots en atac d’un immens Faye, va deixar el duel gairebé enllestit (78-62). Al final Barral i Sàbat, plegats, van controlar el ritme.

Quan juguem sense sistemes tenim problemes, el nostre fort és el col·lectiu i avui s’ha vist