LEB Or

Primera derrota del Girona en la segona fase, a Melilla en la pròrroga (95-93)

Pepo Barral ha disposat del triple que donava la victòria al Girona en els darrers instants

El Girona ha encaixat la primera derrota en la segona fase de la LEB Or, a Melilla en el seu primer desplaçament i per posar fi a una sèrie de cinc victòries seguides que trenca el conjunt africà amb el seu quart triomf seguit. Els gironins han anat de més a menys i han disposat d’una màxima de 13 al primer quart: 10-23 Busquets, màxim anotador dels vermells amb 24 punts en el primer dels seus quatre triples (4/10). El quart era el de l’empat a 83 que duia el partit a la pròrroga, que encarrilava Wintering amb dos triples seguits al tram final (94-90).

Acció-reacció

L’1-13 de parcial amb els gironins col·lapsant l’atac local i afinant la punteria de lluny (4/8 triples) ha disparat la diferència a 1:10 per acabar el primer quart amb triples de Logan (9-13 a 4:05), Schaftenar dos cops amb falta inclosa en el segon (10-17 i 10-20) i Busquets (10-23). I no era el primer cop dels vermells, que han lligat un 0-8 a l’inici amb 6 punts de Rozitis (2-8), autor de 8 dels primers 10 punts del Girona (4-10) al primer quart (15-25).

El setè punt de Wintering posava el Melilla a dos (31-33) a 3:58 per la mitja part, amb la defensa gironina tova i, l’atac, sense la mínima selecció de tir (17-28 Barral i 27-33 Busquets de triples) que obligaven Carles Marco a demanar temps. Una defensa i la transició amb Logan de 6,75 m (31-36) feien bona la pausa però el Melilla replicava (34-36) i era Rozitis, de prop, el que mantenia la iniciativa visitant (35-38 i 37-40) assistit per Schaftenar i Sàbat fins la mitja part (39-40).

Per darrera

Tot i l’-1-6 inicial al tercer quart el Melilla s’ha tornat a posar per davant des del 2-0 amb Wintering de tres i Kamba assistit pel base en una contra (47-46) per obrir un intercanvi en què els gironins comptaven amb els triples de Busquets (50-51) i Barral (54-56) amb el sisè punt de Cosialls al quart entremig (52-53).

Busquets assistit per Faye amb addicional (56-59), el tercer triple de Schaftenar i l’esmaixada del granollerí a la contra després de tap de Faye (58-64) feien demanar temps al Melilla a 1:36 per acabar el tercer quart (63-66).

Els locals han empatat a 72 a 5:41 pel final amb un 2+1 de Wintering i s’han posat per davant a 4 amb el triple de Kamba que amb la contra de Sikiras els donava la màxima a 3:41 (77-74) –temps mort gironí. Encara creixeria amb el triple de Kamba (80-76 a 1:59 nou temps mort de Marco).

El primer triple de Sàbat (80-79) en servei de banda i inversió de pilota ajustava el resultat i en l’intercanvi de tirs lliures Rozitis feia el 82-80 ja amb menys d’un minut per jugar. Un tap i la pèrdua a 13 segons per no atrevir-se a llançar deixant el duel en franquícia als locals. Pep Busquets després de finta empatava a 83 a 7,6 segons i Kamba se la jugava de lluny per evitar la pròrroga. Curt.

El desempat

La primera cistella en joc del període extra és la d’Uclé (86-85) al contraatac a tres minuts i mig i la primera del Girona el triple de Schaftenar a dos i mig (86-89). Rozitis amb 2/4 de 4, 6 m feia el 86-90 a dos minuts. Misters li ha tret la falta a Busquets llançant de tres (88-90 2/3 de 4,6 m) i una nova pèrdua gironina permetia el Melilla posar-se per davant amb triple de Wintering (91-90). Per sota, Rozitis ha fallat i el base nord-americà ha repetit de lluny a 28,3 segons (94-90).

El letó assistit per Sàbat i amb addicional després de temps mort feia el 94-93 a 21 segons. Logan sobre Wintering aturava el temps (16 segons) i el base feia 1/2 deixant el darrer atac al Girona, que se la jugava de tres mitjançant Barral.