Eurocopa

El València, a la final de l’Eurocopa (68-80)

El València jugarà aquest diumenge (19.3 h) la final de l’Eurocopa contra el Reyer Venècia, que ha superat el KSC Szekszard per 63-58 en la primera semifinal disputada en la bombolla de la localitat hongaresa. És la segona del conjunt valencià aquest curs després de la de copa al març a casa, en què l’Spar Girona alçava el títol per primer cop. Les taronges poden convertir-se en el primer club de la Lliga Femenina que guanya aquest títol europeu.

Un parcial de 0-14 (2-16) encarrilava el partit per al València, que tancava el primer quart 8-27. Maria Pina de 6,75 m abans de la mitja part deixava el 24-48 al marcador, però el Carollo ha començat millor el segon quart i amb un 11-2 el posava 35-50. Llavors, el València s’ha bloquejat i veia com la diferència al final del tercer quart es reduïa a la barrera psicològica (50-60).

Raquel Carrera (1,90, 2001), que duia 2,6 punts de mitjana en la competició i ha acabat amb 22 primer , i Celeste Trahan-Davis (15) després han aguantat la diferència als darrers minuts i Bec Allen amb un triple al límit de la possessió a menys de quatre minuts hi posava el colofó (60-74).

El València tenia Laura Gil de baixa per una lesió muscular i Marie Guelich no ha pogut acabar per un fort cop al nas a 52 segons per acabar.