ACB

Bolmaro iguala el registre de Hezonja de fa set anys

Bàsquet. Des del curs 2013/14 cap jove que havia fet el salt del B al primer equip no havia anotat 26 punts; abans del croat ho havia fet Navarro

Leandro Bolmaro, la perla argentina del Barça, és considerat un jugador del planter blaugrana perquè va fer el salt del filial al primer equip. Les seves qualitats físiques són espectaculars, tot i que ha de millorar molt com a director de joc. Però el que caldrà veure és si ho veurem com a blaugrana o aquest estiu decideix fer les maletes. El jugador, que té només 20 anys i té contracte fins al 2023, va tornar a fer un salt endavant i està demostrant que, quan té confiança de Jasikevicius, és una peça útil.

Bolmaro va aprofitar perfectament que el tècnic va donar descans a Calathes, que no està fent una bona sèrie contra el Zenit davant Pangos, i va explotar en punts (26), valoració (32) i tir exterior (4/5 triples). L’últim jugador que havia fet aquestes xifres pujant del Barça B va ser Mario Hezonja (ara al Panathinaikòs), que havia anotat 26 punts al Manresa el curs 2003/2004. Per trobar l’anterior a fer-ho ja ens hem de remuntar a l’època en què jugava Juan Carlos Navarro, ara mànager de la secció.

Ahir es van fer públiques les votacions sobre el millor jove de la temporada a l’ACB i l’escollit ha estat Usman Garuba, del Madrid, al davant de Dino Radoncic (Guipúscoa) i jugador sorgit del planter blanc, i Yannick Nzosa (Unicaja). Bolmaro i el seu company Sergi Martínez, que també estaven a la llista amb el jove del Joventut Joel Parra, no han estat entre els tres millors.

El Madrid, sense marge

A l’Eurolliga el Madrid té avui (19 h, DAZN) la primera final contra l’Efes. Els turcs dominen 2-0 i els blancs necessiten guanyar tres partits seguits per evitar quedar eliminats. Ara mateix sembla força improbable una remuntada pel moment de forma i de joc de l’Efes, que, a més, ha descansat aquest cap de setmana en la lliga turca, mentre que el Madrid va jugar diumenge a la tarda a Fuenlabrada.

LES DADES

20
de valoració
era el rècord que tenia Bolmaro amb el Barça contra el Fuenlabrada. Diumenge a Andorra en va fer 32
23
és el número
del ‘draft’ en què va ser escollit l’argentí pels Knicks, tot i que va ser traspassat als TWolves de Ricky Rubio a canvi del 25 de la primera ronda i el 35 de la segona
20
anys
té Bolmaro, fets l’11 de setembre. Va néixer a Las Varillas, a l’Argentina. Té passaport italià

Els clubs es fan forts a l’Eurolliga

Set dels 11 clubs amb llicència A de l’Eurolliga (el Maccabi de Tel-Aviv, l’Olympiacòs, el Panathinaikòs, el Zalgiris, l’Armani Milà, l’Efes i el CSKA) van fer fa uns dies a Atenes una reunió per un major control financer de l’Eurolliga. No hi eren ni el Barça, ni el Madrid, ni el Baskonia ni el Fenerbahçe, que són els 11 clubs amb llicència. Però ahir en la reunió feta a la seu de l’Eurolliga es va prendre la decisió que Jordi Bertomeu renovarà abans de cada 10 de maig i ho farà de temporada a temporada.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)