Eurolliga

Surís entrenarà el Nadejda

Bàsquet. Un dels grans del bàsquet rus i continental convenç l’entrenador gironí perquè torni a les banquetes i dirigeixi un equip d’alt nivell que aquesta temporada ha jugar l’Eurolliga

El tècnic gironí Èric Surís, destituït a principis de curs per l’Spar Girona, serà l’entrenador del Nadejda Orenburg la propera temporada prenent el relleu del veterà Maros Kovacilk. L’equip d’Orenburg és el tercer equip en discòrdia ara mateix en el bàsquet rus rere els poderosos Iekaterinburg i Dinamo Kursk. Un altre exentrenador de l’Uni, Roberto Íñiguez, el va dirigir entre el 2015 i el 2017 –després de guanyar la lliga amb l’Uni– i el va portar a la final de l’Eurolliga el 2016 després de guanyar també l’Eurocopa.

Surís va guanyar amb l’Uni una lliga i una supercopa, tots dos títols contra l’Avenida, i va classificar l’equip per a la bombolla de l’Eurolliga de Fontajau abans de la seva destitució.

L’equip d’Orenburg, ciutat situada a 1.500 km al sud de Moscou i a la vora del riu Ural, és ara mateix el quart classificat en la lliga del seu país i va quedar eliminat en la fase de grups de l’Eurolliga per l’Avenida i el Kursk. En els últims anys ha tingut grans figures mundials en la seva plantilla –hi va jugar Anna Cruz–, però aquesta temporada, amb més restriccions econòmiques, ha tingut un bloc format majoritàriament per jugadores internacionals del país amb el reforç de la internacional letona Elina Dikaioulaku i la nord-americana Monique Billings.

Surís està negociant aquestes dies els detalls del contracte, com ara per quant temps serà i qui seran els seus ajudants. En la lliga russa destaca la presència d’un altre tècnic format en la Lliga Femenina, el gallec Miguel Méndez (Iekaterinburg). Abans d’entrenar l’Uni, el gironí havia dirigit el CB Salt en la lliga EBA

ROBERTO ÍÑIGUEZ

Després de deixar Girona va fitxar pel Nadeja, al qual va portar a la final de l’Eurolliga
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)