Eurolliga

El Barça assalta la pista del Zenit en una gran exhibició de Davies (70-78)

La defensa blaugrana ha ofegat Pangos i l’equip de Saras pot sentenciar divendres el seu accés a la final a 4 de l’Eurolliga

El Barça ha superat un dels seus primers grans tests de la temporada a Sant Petesburg, on el Zenit de Xavi Pascual l’ha tornat a portar al límit. El triomf (70-78) dels blaugrana capgira el factor pista i l’equip de Saras podria certificar l’accés a a final a 4 aquest divendres. La defensa sobre Pangos i l’actuació monumental de Brandon Davies (22 punts i 8 rebots) han estat determinats en un partit que no s’ha trencat fins als minuts finals i en què el Barça ha sabut patir.

Els blaugrana s’han esmerçat amb èxit en els primers minuts en frenar la connexió de Pangos amb els seus companys. Més de tres minuts ha trigat en arribar la primera cistella local, un triple de Rivers marca de la casa (3-6). Tota la feina al darrera, però, ha quedat esmorteïda per errors increïbles en atac, amb cistelles ja fetes que no han volgut entrar de jugadors com Mirotic, Higgins o Calathes. El balanç en els tirs de 2 (4/14) ho diu tot. De tant perdonar, és clar, el Zenit, més viu en el rebot, ha reviscolat sobretot amb l’aparició en pista de Poythress (6 punts seguits). Un triple de Kuric ha igualat el duel. Aigua de maig davant el patiment incessant dels blaugrana en l’atac posicional.

Pau ha entrat en el segon quart però l’equip continuava perdut i Saras ha hagut d’apostar per Davies que, imparable, ha liderat un 0-8 que ha capgirat el partit en el pitjor moment (30-31). Pangos ha assistit bé els seus interiors però no ha trobat el camí de la cistella (3 punts des del tir lliure). Tot i el drama en molts tirs (8 de 22, 36 %) l’equip ha acabat amb millors sensacions després d’un triple de Calathes (33-34).

Davies ha seguit a la seva en la segona part anotant a sota i des de la línia de tres. L’equip ha passat a controlar el rebot i en els millors minuts, després de la primera cistella de Mirotic, ha assaborit la màxima diferència (42-52). L’entrada de l’explosiu Baron ho ha canviat tot. Ha donat aire als russos, que han entrat a l’últim quart ben vius (51-55). Després de rebot ofensiu ell mateix ha clavat un altre tiple (54-55). Amb Pangos al vestidor, amb un tall al cap, l’afició ha embogit i ha començat un partit nou. Mirotic ha tret el caràcter i amb dues cistelles seguides ha enviat Poythrees a la banqueta (5 faltes) i la diferència ha tornat a créixer (58-66). Però el Zenit no coneix la paraula rendició i ha calgut suar sang en defensa per trencar la resistència dels de Xavi Pascual. Al final ha hagut de ser Davies el que ha rematat la feina.