Eurolliga

Davies comanda l’assalt

Bàsquet. Eurolliga. El Barça s’aplica en defensa per frenar la connexió de Pangos amb els seus companys i el pivot no troba rival en la seva exhibició particular (22 punts i 8 rebots)

Zenit 70 Barça 78

ZENIT:Rivers (8), Pangos (10), Hollins (1), Thomas (10), Black (8) –cinc inicial–, Zakharov, Baron (19), Khvostov, Pushkov, Zubkov, Poythress (14). 19/42 de 2. 6/15 triples (3 Baron, 2 Rivers, 1 Pangos). 14/19 tirs lliures. 23 rebots (9 Thomas). 16 assistències (6 Pangos). 65 valoració (21 Thomas).BARÇA:Davies (22), Abrines (1), Higgins (16), Mirotic (11), Calathes (7) –cinc inicial–, Hanga (6), Bolmaro, Smits, Gasol (2), Oriola, Martínez, Kuric (13). 19/43 de 2. 8/14 triples (3 Kuric, 2 Davies, 2 Higgins). 16/20 tirs lliures. 30 rebots (8 Davies). 10 assistències (6 Calathes). 74 valoració (28 Davies).PARCIALS:16-16, 17-18, 18-21 i 19-23.

En plena guerra freda el partidàs de Rambo Davies (22 punts, 8 rebots i 7 faltes rebudes) a l’antiga Leningrad, ara Sant Petersburg, hauria donat molt de joc. Com la setmana passada, en el segon partit, ha estat ell el factor diferencial d’un equip farcit de figures que avui han sabut patir, treballar en defensa, resistir les ratxes locals amb el públic en contra i trencar finalment la roca del Zenit en els minuts finals. Demà l’equip podria segellar l’accés a la final a 4 però el rostre seriós de Saras i els jugadors al final del duel ja donava a entendre que serà un altre combat en què la política de desgast tindrà un paper important. En tot cas, el factor pista juga ara a favor del Barça.

Cada punt, un món

Els blaugrana es van esmerçar amb èxit en els primers minuts per frenar la connexió de Pangos amb els seus companys. Més de tres minuts va trigar a arribar la primera cistella local, un triple de Rivers marca de la casa (3-6). Tota la feina al darrere, però, va quedar esmorteïda per errors increïbles en atac, amb cistelles ja fetes que no van voler entrar de jugadors com ara Mirotic, Higgins i Calathes. El balanç en els tirs de 2 (4/14) ho deia tot. De tant perdonar, és clar, el Zenit, més viu en el rebot, va reviure sobretot amb l’aparició en pista de Poythress (6 punts seguits). Un triple de Kuric va ser aigua de maig davant el patiment incessant dels blaugrana en l’atac posicional.

Pau va sortir en el segon quart però l’equip continuava perdut i Saras va haver d’apostar per Davies, que, imparable, va liderar un 0-8 que va capgirar el partit en el pitjor moment (30-31). Pangos va assistir bé els seus interiors però no va trobar el camí de la cistella (3 punts des del tir lliure). Tot i el drama en molts tirs (8 de 22, 36 %), l’equip va acabar amb millors sensacions després d’un triple de Calathes (33-34).

La ràbia de Mirotic

Davies va seguir a la seva en la segona part anotant a sota i des de la línia de tres. L’equip va passar a controlar el rebot i en els millors minuts, després de la primera cistella de Mirotic, va assaborir la màxima diferència (42-52). L’entrada de l’explosiu Baron ho va canviar tot. Va donar aire als russos, que van entrar a l’últim quart ben vius (51-55). Després de rebot ofensiu, ell mateix va clavar un altre triple (54-55). Amb Pangos al vestidor, amb un tall al cap, l’afició va embogir i va començar un partit nou. Mirotic va treure el geni i amb dues cistelles seguides va enviar Poythress a la banqueta (5 faltes) i la diferència va tornar a créixer (58-66).

Amb tot, el Zenit no coneix la paraula rendició i amb Pangos un altre cop en pista va caldre suar sang en defensa per trencar la resistència dels de Xavi Pascual. Al final va haver de ser Davies qui rematés la feina.

Hem buscat on podíem fer-los més mal però ha tornat a ser un partit duríssim i el següent també ho serà
Saras Jasikevicius
El Zenit és un gran equip però si avui han fallat més del compte també és mèrit de la nostra feina
Brandon Davies
Pel quart partit hem de pensar sobretot què ens convé fer a nosaltres davant un rival com aquest
Cory Higgins

El CSKA defensarà el títol a Colònia

El CSKA Moscou, l’últim campió de l’Eurolliga, jugarà també la final a 4 d’aquesta temporada a Colònia després de la seva victòria d’ahir a la pista del Fenerbahçe (68-85) en un partidàs del danès Lundberg (22 punts, 7 rebots, 5 assistències i 32 de valoració), un jugador que va ser descobert pel Baxi Manresa (2017/18) en la LEB Or quan tenia 23 anys. El Bayern, per la seva banda, va forçar el quart partit en la seva eliminatòria contra l’Armani. D’aquest duel sortirà el rival del Barça o el Zenit.