Lliga femenina

El València supera l’Avenida (64-67) i diumenge pot ser campió

Els tres cops que s’han enfrontat els dos finalistes de la lliga el partit s’ha resolt amb pròrroga

El València ha guanyat l’Avenida per segon cop aquesta temporada, en un partit resolt a la pròrroga com els tres que han jugat els dos equips. Si torna a guanyar en aquest cas a la Font de Sant Lluís, el València guanyarà la Lliga Femenina en el seu tercer curs a la categoria i en la seva tercera final aquest curs.

El 12-0 de l’equip de Salamanca entre el final del tercer quart i l’inici de l’últim ha permès les locals prendre el control del partit per encarar els darrers minuts 9 amunt (54-45 triple de Vilaró després d’ofensiu blau), però el 2-11 del València forçava la pròrroga, que els espectadors a Würzburg no han pogut veure perquè han hagut de marxar er no incomplir el toc de queda i Tiffany Hayes no ha pogut arribar a tirar de tres en la darrera acció, a la desesperada.

El València, amb Laura Gil de baixa per ressentir-se de la lesió que li impedia jugar la final de l’Eurocopa però no la semifinal de la lliga amb l’Spar Girona, havia dominat a l’inici (0-4) i disposava d’una màxima de set a l’inici del segon quart (10-17). I el conservaria amb un 1-8 abans del descans (26-31) amb l’aportació de Leti Romero (7 punts i 12 de valoració) amb una defensa que concedia el tir a les castellanes (4/11 triples amb 2/2 de Karlie Samuelson, màxima anotadora amb 8.

L’Avenida ha pujat el nivell defensiu al tercer quart i, sense encaixar els tres primers minuts, tancava un 19-10 per disposar de la màxima de quatre a l’inici del darrer quart (45-41) i de deu un cop disputats els tres primers minuts (51-41 Vilaró d’ofensiu).

Carrera i Casas han fallat l’entrada que suposava el 56-54 però dues pèrdues de l’Avenida permetien el València posar-se a un punt mitjançant Ouviña de tres a 58 segons. Després d’una altra pèrdua de l’Avenida Carrera empatava el partit a 56 amb 1/2 tirs lliures a 21,4 segons i Hayes fallava el tir que evitava la pròrroga.

Carrera ha avançat les visitants en la primera acció del desempat. Alarie ha posat les blaves per davant (62-60) i Gülich de tir lliure empatava a 64 a 1:12.

El València ha tingut la última possessió i Carrera assistida per Ouviña ha fet el 64-66 a 3,5 segons amb addicional (64-67).