LEB Or

El Girona no aixeca el cap a Burgos (78-69)

Un 10-1 a l’últim quart (68-59) fa que els gironins encarin el final a remolc i encaixin la quarta derrota seguida

El Girona ha encaixat la quarta derrota seguida a Burgos, un equip ja descendit que tanca la fase de permanència sense haver perdut com a local i que ha desequilibrat la balança amb un parcial de 10-1 a l’inici de l’últim quart i després de l’empat a 58 de Rozitis. Els gironins segueixen sense guanyar lluny de Fontajau des del 89-111 a Barris Nord encara en la primera fase el 14 de març. De fet, l’equip de Carles Marco tanca el mes d’abril amb 0-4 de balanç.

El Girona ha acabat la primera meitat per davant (34-35) tot i no haver llançat cap tir lliure i el seu 3/12 en triples, els tres de Jónsson (3/5). L’islandès de fet era el màxim anotador (11) i el que situava la màxima gironina al marcador (17-22). Rozitis (8) i Faye (6) eren superiors sota els cèrcols, en estàtic i a camp obert –el senegalès assistit per Moncanut i Jónsson– però amb comptagotes.

Sàbat a 6:58 per acabar el tercer quart en una acció antiesportiva empatava a 38 amb 1/2 des de 4,6 m. però el Burgos tancava el parcial amb la seva màxima (58-52) amb triple d’Ivan Martínez. Faye i Jónsson sí anotaven de lluny –el senegalès l’enfonsava també, assistit per l’esquerrà– però ni l’entrada de Barral a 4:25 per Schaftenaar (0/5 triples, com Sàbat) activava l’atac gironí.

Cosialls a 9:30 per acabar es retirava amb problemes a l’espatlla, que no impedien el Girona lligar un 0-6 per l’empat a 58 (Rozitis). De nou el triple local (9/24) donava aire al Burgos (64-58), ara amb Uriz per partida doble que feia aturar el rellotge a Marco a 6:50 i amb la màxima en contra un altre cop.

Barro de tir lliure la feia créixer a 5:31 (66-58) i els vermelles insistien de 6,75 m malgrat el desencert 5/27 i es refugiaven en una zona per córrer i trencar el 10-1 de parcial amb Logan al contraatac a tres i mig (68-61). Marco havia de tornar a demanar temps a 3 minuts després del 71-61 d’ofensiu. El següent atac era el triple que fallava Busquets i, el primer de Sàbat, servia per baixar de la barrera psicològica (73-64). El segon, en una acció individual creuant la pista després de tap de Faye, encenia el tram final (73-67) a 1:44 –temps mort local.

La tècnica a Joseph quan Jónsson tirava de tres a 1:14 (74-67) permetia Sàbat llançar tres tirs lliures amb la posterior falta rebuda (74-69, 2/3). El triple a la desesperada de Sàbat i l’error després d’ofensiu des de sota de Busquets, amb el 75-69, era la última oportunitat girona.